Sport13. august 2022

Eriksen i store danskeres fodspor: Rød djævel

Christian og familien forlader London for at tilbringe tre år i Manchester, hvor danskeren skal føre United tilbage til den styrke, som fem andre danskere var med til at bygge op
Christian Eriksen
Christian Eriksen, 30, har skiftet til Manchester United.
 Foto: Ritzau Scanpix

Siden sidste sommer har hele Danmarks Christian Eriksen, 30, fået indopereret en hjertestarter, holdt et halvt års pause, fået comeback i Premier League og på landsholdet.

Og nu skal han tørne ud for Manchester United.

Skurken

Jesper Olsen, 61, var en kæmpestor stjerne i 80’erne – ikke mindst i Manchester United i årene 1984-1988.

Desværre husker Danmark bedst den elegante kantspiller for den uheldige tilbagelægning til Lars Høgh under ottendedelsfinalen ved VM 1986, som menes at være grunden til, at Spanien vandt 5-1.

I Faxe er en lille vej dog blevet opkaldt efter bysbarnet.

Jesper Olsen
Jesper Olsen var en stjerne i 80'erne. Desværre husker mange ham dog bedst for en noget uheldig VM kamp i 1986.
 Foto: Ritzau Scanpix

EM-helten

Da verdens mest vindende fodboldtræner, Sir Alex Ferguson, 80, i 2013 gik på pension efter 27 år i spidsen for United, kunne han se tilbage på en lang karriere, der begyndte med et dansk mål.

Det var John Sivebæk, 60, der scorede dengang i 1986. I 1992 var han også en af de vigtige spillere på det danske landshold, der vandt EM.

John Sivebæk
John Sivebæk var også med da landsholdet vandt EM i 1992.
 Foto: Ritzau Scanpix

Legenden

I årene 1991 til 1999 vogtede Peter Schmeichel, 58, buret for holdet, der med David Beckham som en af frontfigurerne til sidst vandt tre trofæer på en sæson og anses for det mest legendariske hold i England nogensinde.

Peter Schmeichel
Peter Schmeichel spillede på det legendariske hold i 90'erne.
 Foto: Ritzau Scanpix

Tremmeruskeren

Han var bare en 15-årig knægt fra Fyn, da nu 37-årige Mads Timm i 2000 underskrev sin første kontrakt i storklubben. Men det blev kun til en enkelt kamp i den røde trøje.

Til gengæld kom han i stribet fangedragt, for danskeren blev dømt til et års fængsel for at have kørt om kap med en holdkammerat og med 140 i timen i byen kørte ind i en modkørende – med to tilskadekomne som resultat.

Mads Timm
Mads Timm nåede kun at spille en enkelt kamp for holdet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den uheldige

I 2011 kæmpede den danske målmand Anders Lindegaard, 38, med spanske David de Gea, 31, om at blive den nye førstemålmand i Premier League-klubben.

Lindegaard vandt duellen, men blev skadet og måtte lade de Gea få nogle kampe. Han gjorde det så godt, at Lindegaard aldrig kom tilbage – de Gea står stadig i United-målet, mens danskeren nu passer målet i Helsingborg.

Anders Lindegaard
Anders Lindegaard spiller nu for Helsingborg.
 Foto: MEGA

Sponsoreret indhold