Sport1. februar 2024

Erfaren kæmper er udtaget som første dansker til para-OL

46-årige Lisa Kjær Gjessing er den første dansker, der er udtaget til sommerens paralympiske lege i Paris
Parataekwondoudøver Lisa Kjær Gjessing under mediedag med OL og PL atleterne på Experimentarium i Hellerup, torsdag den 21. december 2023. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Parataekwondoudøver Lisa Kjær Gjessing fik amputeret sin ene arm i 2012 efter et fem år langt kræftforløb.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ved de paralympiske lege i Tokyo i 2021 vandt danske Lisa Kjær Gjessing guld i taekwondo, og den bedrift får hun mulighed for at gentage ved sommerens lege i Paris.

Som den første dansker er hun udtaget til legene i den franske hovedstad.

– Mit mål er et hundrede procent at vinde en guldmedalje i Paris. Jeg tror helt klart på, jeg kan gøre det igen. Ellers var jeg ikke med mere, siger den danske taekwondokæmper i en pressemeddelelse.

Lisa Kjær har rundet 46 år, når para-OL afvikles i slutningen af august og begyndelsen af september. Hun har allerede besluttet sig for, at sommerens lege bliver hendes sidste tur på måtten.

– Jeg kan ikke løbe fra, at jeg er blevet en af dem, der trækker gennemsnitsalderen lidt op på det danske hold, og jeg har da også spurgt mig selv, om jeg er for gammel, og om jeg stadig er berettiget til at være med, siger hun.

– Men jeg føler, at jeg er det rette sted på dette tidspunkt i mit liv, og jeg er enormt motiveret for at slutte det hele godt af ved de paralympiske lege.

Danskeren holder også fortsat et højt niveau og hører til i den absolutte elite.

På den seneste verdensrangliste indtog hun en tredjeplads.

Michael Møllgaard Nielsen, der er sportschef i Parasport Danmark, mener, at det er velfortjent, at netop Lisa Kjær er den først udtagne dansker.

– Både sportsligt og menneskeligt giver det rigtig god mening, at Lisa er først på holdkortet. Hun beviser til stadighed, at hun kan kæmpe med på samme høje niveau, som da hun vandt PL-guld i Tokyo i 2021, og jeg er sikker på, at hun er med i kampen om guldet i Paris, siger sportschefen.

– Lisa er et ikon i den internationale parasport, hun er enormt vellidt både hjemme og ude, og jeg synes, hun klæder vores hold, lyder det fra Michael Møllgaard Nielsen.

Sponsoreret indhold