Sport22. marts 2023

Er det et karriereskift? Matti Breschel springer ud som rockmusiker

Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør Matti Breschel springer ud som musiker på Powersolos nye album
Matti Breschel springer ud som rockstjerne på Powersolos nye album.
Matti Breschel springer ud som rockstjerne på Powersolos nye album.
 Foto: Søren Jul Lamberth

De fleste danskere vil nok kende Matti Breschel som tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør på cykelholdet EF Education-EasyPost.

Men nu ser det ud til, at den 38-årige dansker har skiftet karrierevej for en kort tid.

Ekstra Bladet skriver nemlig, at Matti Breschel er sprunget ud som musiker på det danske band Powersolos nyeste album, hvor han spiller guitar på to numre.

Powersolo består af den cykelglade frontmand Kim "Kix" Jeppesen og hans bror bo.

Og uden Kix og Matti vidste det, endte de med at være store fans af hinanden, da førstnævnte i starten af 00'erne spillede musik og Matti Breschel brød i gennem som cykelrytter.

Det fandt de ud af, da Kim "Kix" råbte Matti Breschel an på Champs-Élysées i Paris efter Tour de France.

Man kan hurtig komme til at tænke, at Matti Breschel blot kan køre hurtigt på cykel, men han har ikke været bleg for at vise, at han bestemt ikke er uden evner på spaden på Instagram.

Han har også tidligere spillet lidt musik med de tidligere holdkammerater Anders Lund, Christopher Juul-Jensen og Mads Christensen.

Matti Breschel regner dog ikke med, at han skal være rockstjerne nu, selv om han bøde er med på "King" og "Six Foot Six" på Powersolos nye album.

– Det er ikke sådan, at jeg går og drømmer om at lægge verden ned og stå på den store scene. Jeg skriver min eget musik, men det er måske ikke noget, der skal udgives foreløbig, siger han grinende til Ekstra Bladet.

Matti Breschel er tidligere dansk mester i landevejscykling og har flere sejre i nogle af verdens største cykelløb.

Han kørte blandt andet for danske CSC og senere hen Saxo Bank. Han er i dag sportsdirektør på EF Education-EasyPost, hvor han også kørte sine sidste sæsoner som professionel cykelrytter.

Du kan køre "King", som Matti Breschel spiller med på via dette link.

Sponsoreret indhold