Sport28. december 2023

Ensom stjerne fejrede jul alene i kælderen

Skiskytten Hanna Öberg fik sig en noget anderledes juleaften, da hun ikke var velkommen ved middagsbordet med familien
Hanna Öberg sidder stadig fast i familiens kælder.
Hanna Öberg sidder stadig fast i familiens kælder.
 Foto: Anders WIKLUND/Ritzau Scanpix

For skiskytten Hanna Öberg var julen 2023 lige til skraldespanden.

Den 28-årige svensker skulle ellers have fejret højtiden sammen med sin nære familie; mor og far samt søsteren Elvira Öberg.

I stedet blev hun persona non grata. For Hanna blev så syg, at hun for ikke at smitte resten af selskabet, blev proppet ned i familiens kælder. Det fortæller hun i podcasten 'Vinterpasset' ifølge Aftonbladet.

- Jeg er stadig isoleret nede i kælderen. Der er blevet stillet mad til mig på trappen, fortæller hun om sin fortsat triste situation.

Hvad gjorde de så, da familien skulle udveksle gaver, tænker du måske? Jo, vi har vel alle lært én ting eller to af corona - også familien Öberg.

- Vi spiste middag forskellige steder, men vi mødtes efterfølgende uden for. Her udvekslede vi de julegaver, vi havde tilbage, forklarer Hanna Öberg.

Sikkerhedsforanstaltningerne var særligt af hensynet til søsteren Elvira. Elvira er ligesom Hannah skiskytte, og sygdomme og luftvejsinfektioner er generelt rigtig dårlige nyheder for den slags atleter.

Der er ifølge Hanna heldigvis ikke tale om et hårdt sygdomsforløb:

- Sagen er den, at jeg ikke har det virkelig dårligt. Det er bare en forkølelse. Symptomerne vil bare ikke forlade min krop. Jeg er rask nok til at begynde at træne igen, fortæller Hanna.

Forhåbentlig er hun ude af kælderen inden nytår.

Sponsoreret indhold