Sport30. oktober 2023

Engelsk politi efterforsker ishockeyspillers død

Ishockeyspilleren Adam Johnson døde efter et voldsomt sammenstød i en kamp lørdag på isen i England
Adam Johnson døde efter et voldsomt sammenstød i en kamp i den engelske ishockeyliga. Han har tidligere været en del af truppen hos NHL-holdet Pittsburgh Penguins.
Adam Johnson døde efter et voldsomt sammenstød i en kamp i den engelske ishockeyliga. Han har tidligere været en del af truppen hos NHL-holdet Pittsburgh Penguins.
 Foto: Paul Vernon/Ritzau Scanpix

Det engelske politi efterforsker omstændighederne i forbindelse med det voldsomme sammenstød, der i weekenden kostede ishockeyspilleren Adam Johnson livet.

Det siger South Yorkshire Police mandag.

- Betjente ankom på stedet sammen med andet redningspersonale, og en mand i 20'erne blev bragt til hospitalet med alvorlige skader. Desværre blev han senere erklæret død på hospitalet, siger politiet i en udtalelse.

- Vores betjente blev efterfølgende på stedet for at foretage de nødvendige undersøgelser, og vores efterforskning af hændelsen er stadig i gang.

Adam Johnson spillede en kamp for Nottingham Panthers mod Sheffield Steelers i den engelske liga.

Seks minutter inde i anden periode bragede Adam Johnsen hårdt sammen med en modspiller og blev ramt på halsen af en metalklinge fra modstanderens ene skøjte.

Johnson rejste sig efter sammenstødet, men blødte kraftigt og modtog hjælp på banen. Senere blev han også kørt på hospitalet, men desværre var det ikke tilstrækkeligt, oplyste Nottingham Panthers efterfølgende.

- Adam, vores nummer 47, var ikke kun fantastisk ishockeyspiller, men også en god holdkammerat og en utrolig person med hele livet foran sig. Klubben vil savne ham og glemmer ham aldrig.

- Alle i klubben inklusive spillere, stab, ledelse og ejerskab er knuste over nyheden om Adams bortgang, lød det søndag formiddag fra klubben på det sociale medie X.

Kampen blev stoppet efter ulykken.

I sæsonerne 2018/19 og 2019/20 var Adam Johnson en del af truppen hos NHL-holdet Pittsburgh Penguins.

Det blev samlet set til 13 kampe i den nordamerikanske ishockeyliga.

Johnson, der blev 29 år, har blandt andet også spillet for Malmö Redhawks i Sverige tidligere i karrieren.

Sponsoreret indhold