Sport20. december 2022

Engelsk forbund finder mere smuds på Brentford-stjerne

Ivan Toney er nu sigtet for at overtræde bettingreglerne 262 gange, efter at FA har opdaget 30 nye tilfælde
Ivan Toney har været flyvende inden for kridtstregerne, men Brentford må formentlig klare sig uden ham, hvis han bliver dømt i sagen om betting. 
Ivan Toney har været flyvende inden for kridtstregerne, men Brentford må formentlig klare sig uden ham, hvis han bliver dømt i sagen om betting.
 Foto: Ritzau Scanpix

Fodboldspilleren Ivan Toney er allerede sigtet for at have overtrådt reglerne om betting 232 gange, og nu har Det Engelske Fodboldforbund (FA) sigtet ham for yderligere 30 overtrædelser.

Det meddeler forbundet på Twitter tirsdag.

Den succesfulde angriber tørner ud for Premier League-klubben Brentford, som har danske Thomas Frank som træner.

Han blev første gang sigtet for overtrædelser af reglerne om betting i midten af november.

På daværende tidspunkt oplyste FA, at Ivan Toney var mistænkt for at have overtrådt reglerne 232 gange i perioden 24. februar 2017 til 23. januar 2021.

Siden har FA gravet videre i sagen, og der er fundet yderligere 30 tilfælde i perioden 14. marts 2017 til 18. februar 2019.

Det står ikke klart, hvad Ivan Toney helt præcist har gjort for at overtræde reglerne. Han kan indtil 4. januar svare på anklagerne.

Den engelske fodboldspiller risikerer at løbe ind i en karantæne, der kan strække sig over lang tid.

I 2020 blev spilleren Kieran Trippier dømt til ti ugers karantæne efter at have overtrådt reglerne om betting.

Reglerne forbyder fodboldspillere at gamble på fodboldkampe. Også kampe, de ikke selv er involverede i. De må hellere ikke påvirke andre til at gamble eller videregive information, der kan give andre en fordel i forbindelse med betting.

Brentford oplyser på sin hjemmeside, at man er i løbende kontakt med Ivan Toneys advokater.

Angriberen har været en af de vigtigste spillere hos Brentford i denne sæson. Han har scoret ti mål i 14 Premier League-kampe.

Sponsoreret indhold