Sport14. august 2023

Endnu en dansker skal køre for norske Uno-X

27-årige Rasmus Bøgh Wallin bliver professionel hos det norske cykelhold Uno-X, hvor han får danske kollegaer
Rasmus Bøgh Wallin vandt bakketrøjen i PostNord Danmark Rundt 2022.
Rasmus Bøgh Wallin vandt bakketrøjen i PostNord Danmark Rundt 2022.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det norske cykelhold Uno-X har hentet endnu en dansker.

Rasmus Bøgh Wallin har således lavet en kontrakt, der varer til udgangen af 2025, meddeler holdet på det sociale medie X.

Wallin gør dermed comeback som professionel, efter at han i midten af 2020 lagde drømmen på hylden efter en periode hos det danske hold Riwal.

Den 27-årige dansker har 11 sejre i UCI-regi og har de seneste år kørt for det danske kontinentalhold Restaurant Suri-Carl Ras, hvor han har været ustyrlig.

I den bedste danske klasse, A-klassen, var han tæt på urørlig i 2022, og i 2023 har han vundet masser af cykelløb uden for landets grænser.

Sideløbende har han drevet en café i København med holdkammeraten og DM-sølvvinderen Magnus Bak Klaris.

Hos Uno-X får Wallin masser af danske holdkammerater. Magnus Cort skifter fra årsskiftet til holdet på en treårig kontrakt, og i år kørte blandt andre Jonas Gregaard og Anthon Charmig med på holdet i Tour de France.

Ud over Cort og Wallin har fire andre danskere en kontrakt med Uno-X i 2024-sæsonen. Det gælder Louis Bendixen, Carl-Frederik Bevort, William Blume Levy og Marcus Sander Hansen.

Gregaard, Charmig, Niklas Eg, Jacob Hindsgaul, Niklas Larsen og Lasse Norman er også på kontrakt og kan stadig nå at forlænge.

Sponsoreret indhold