Sport27. november 2023

Emma Friis havde det hårdt: Familien kunne godt mærke det

Emma Friis oplevede at blive ramt af en mur efter sin første slutrunde i 2021. Nu er hun bedre rustet til at tackle de mange indtryk og det enorme pres
Emma Friis er klar til VM-slutrunden på hjemmebane. 
Emma Friis er klar til VM-slutrunden på hjemmebane.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Emma Friis om skifte: – Kommer til at føle et afsavn

I 2021 fik hun slutrundedebut, da hun var en del af det danske hold, der vandt VM-bronze i Spanien.

Efter slutrunden ramte både fysisk sygdom og mental ubalance hos Emma Friis, der slet ikke var vant til den opmærksomhed og træthed, en slutrunde indebærer og medfører.

Nu, to år senere, er den skarpe venstrefløj bedre forberedt på, hvad der følger både under og efter en hård slutrunde.

Hun har blandt andet lært, hvad hun har brug for efter de intense uger.

– Jeg er typen, der måske skal holde lidt fri og ikke se så mange mennesker efter sådan en periode. Det har jeg kunne mærke, at jeg har haft brug for, men det er også rart, at jeg efterhånden har lidt erfaringer, jeg kan trække på, siger hun til SE og HØR.

Efter slutrunden i 2021 var det svært for Emma Friis at adressere, hvad hun havde brug for fra hendes omgivelser.

Nu har to tidligere slutrunder også resulteret i en stor forståelse fra familie og venner omkring, hvordan Ikast Håndbold-profilen agerer.

– Min første slutrunde lå i december, hvor julen kom lige bagefter. Her kunne man familie godt mærke, at jeg var træt, men de havde også stor forståelse og respekt for det. Det er de også klar over nu.

– Sidste år lå den i november, og der røg man bare direkte tilbage ind i et program med klubben. Der var der heldigvis andre på holdet, der stod i samme situation, og det var rart, at der var andre, der forstod den mentale og fysiske træthed, der rammer efter en slutrunde.

For nu er der dog ikke fokus på, hvad der sker efter slutrunden, men kun på de forhåbentlig ni kampe, der skal spilles i Boxen i Herning.

Og netop Herning er også stedet, hvor Emma Friis' familie holder til, så opbakning til sidste slutrundes bedste venstrefløj bliver utvivlsomt enorm.

– Hele min familie kommer og ser kampene. Det er nærmest lige i baghaven, så jeg glæder mig helt vildt til, at de kommer og støtter op.

Danmark indleder VM med at møde Serbien fredag den 1. december.

Sponsoreret indhold