Sport26. marts 2024

Emilie Aaen mistede benet: Nu skal hun til VM

22-årige Emilie Aaen fik i 2021 amputeret sit underben efter en gymnastikulykke. Nu skal hun til VM i længdespring
Paraatleten Emma Aaen (th) og veninden Emma Cramer.
Paraatleten Emma Aaen (th) og veninden Emma Cramer.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Det er kun lidt over tre år siden, at elitegymnasten Emilie Aaen fik amputeret sit ben efter en ulykke i gymnastiksalen.

Emilie skulle jo egentlig "bare" lave et spring som så mange gange før på 'minitrampolinen', men noget gik helt galt. Så galt, at hendes venstre underben måtte amputeres, hvis hun ville overleve, var lægernes barske besked til teenageren.

- Det var mega grænseoverskridende, men jeg blev nødt til at overskride den grænse for at komme videre, fortalte hun i 2022 til Femina, om at møde gymnasiekammeraterne med protese efter ulykken.

Men i stedet for at give op, gav Emilie den en skalle. Det manglende ben skulle ikke stoppe hende i hverken at dyrke sport eller få studenterhue på.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-26/20230719-wen-emma-cramer-29_preview.jpg
Emilie (tv) og veninden Emma har fundet støtte i hinanden.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Efter ulykken kastede hun sig også over en ny sportsgren: Længdespring.

Skal til VM

I søndags, i sin første store, internationale konkurrence i længdespring, satte hun ikke bare personlig rekord - hun sikrede sig også en VM-kvalifikation.

Ved kvalifikationsstævnet i Spanien sprang hun fire meter og 73 centimeter. Det er knap 40 centimeter længere end paraatletens tidligere personlige rekord.

Om sine chancer til Para-atletik VM til maj fortæller hun:

- Jeg er ikke god til at sætte mål langt ud i fremtiden, så lige nu er målet måske en top-6 til VM, og så må vi tage PL, når det kommer, siger Emilie Aaen til DR.

Sponsoreret indhold