Sport29. januar 2024 (opd. 29. januar 2024)

Emil Nielsen erkender: - Har glædet mig til, at det var slut

Landsholdsmålmanden er glad for, at han nu kan vende hjem til en normal hverdag
Emil Nielsen erkender, at han trænger til ro efter nogle vilde uger. 
Emil Nielsen erkender, at han trænger til ro efter nogle vilde uger.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han lignede længe en matchvinder i finalen, men til slut løb også Emil Nielsen tør for magi mellem målstængerne. 15 redninger var imponerende, men i sidste ende ikke helt nok.

Danmark tabte EM-finalen 31-33 til Frankrig, og for Emil Nielsen var det ingen trøst, at han blev kåret til slutkampens bedste spiller.

- Det gør ondt. Men vi må prøve at se, om vi kan tage noget med herfra. Om ikke andet kommer det her til at bygge en masse motivation op i det næste halve år. Og så skal vi have fat i guldmedaljerne, når vi rammer OL i Paris, siger Emil Nielsen.

Efter at han var med som lærling ved VM for tre år siden, var EM i Tyskland hans "rigtige" slutrundedebut.

Med sine præstationer har han været en af de mest omtalte danskere i de seneste uger, men han indrømmer også, at det hårde program og den megen postyr har trukket tænder ud.

- Jeg har spillet 12 kampe på mindre end en måned. Det har været på forskellige lokationer. Jeg har ikke sovet i min egen seng. Der er mange medier, og meget man skal være opmærksom på hele tiden, opremser han.

- Det har været en travl måned. Jeg gør det med glæde, for det er sjovt. Men det er også hårdt, og jeg har i et stykke tid glædet mig til, at det var slut. Det skal jeg været ærlig og sige. Fysisk føler jeg mig godt kørende, men mentalt trænger jeg til at få en hverdag igen, siger Emil Nielsen.

Som en blåstempling af hans indsats i turneringen blev han valgt til Danmarks startopstilling i finalen på bekostning af den mangeårige førstekeeper Niklas Landin.

- Jeg er da sindssygt stolt over det. Det er en af de største ting, man kan. At starte inde i en EM-finale. Det kan jeg helt sikkert bruge til noget, når jeg får det hele lidt på afstand, siger Emil Nielsen.

Sponsoreret indhold