Sport27. januar 2024

Emil Nielsen efter triumf: Det gjorde han i omklædningsrummet

Semifinalesejren og den voldsomme kulisse i Köln gjorde indtryk på den storspillende målmand
Emil Nielsen overvældet efter semifinalesejr
Den danske målmand Emil Nielsen var meget overvældet efter sejren mod Tyskland fredag.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Først blev han sendt ind til karrierens første EM-semifinale under stort pres fra 20.000 fjendtligtsindede tilskuere. Så klarede han 8 ud af 19 tyske skud. Og da det hele var slut havde Emil Nielsen været med til at sende håndboldlandsholdet i EM-finalen for første gang i ti år.

Ikke så underligt at målmanden lige havde brug for at sunde sig, da han nåede ud i omklædningsrummet til de jublende holdkammerater ovenpå den danske 29-26-sejr over Tyskland.

- Vi går altid lige rundt og klapper og jubler med hinanden. Det næste jeg gjorde, var at tage et håndklæde over hovedet. Det er mange indtryk lige nu, siger Emil Nielsen.

- Det er vildt. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige. Det er kæmpestort, og jeg er sindssygt glad, lyder det fra den overstadige målmand.

Mod tyskerne fortsatte han storspillet fra de tidligere kampe i turneringen og blev noteret for en redningsprocent på 42.

Men det var især den kulisse, han og holdkammeraterne blev budt i Lanxess Arena, der gjorde indtryk på den 26-årige målmand.

- Fuldstændig vanvittig stemning. Det var vildt. Det vil jeg tage med mig videre i karrieren og huske tilbage på. Det var sjovt. Især i første halvleg var det virkelig intenst. Tyskerne blev virkelig gejlet op, siger Emil Nielsen.

I søndagens finale skal Danmark op imod Frankrigs olympiske mestre.

Sponsoreret indhold