Sport10. januar 2024

Emil Madsen om EM-rolle: - Det er en svær situation

Emil Madsen står foran sin første seniorslutrunde, men er bag Mathias Gidsel i køen til spilletid
Emil Madsen er afklaret med sin rolle bag Mathias Gidsel under EM. 
Emil Madsen er afklaret med sin rolle bag Mathias Gidsel under EM.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Selv om man blev topscorer i Champions League sidste år og også ligger i toppen af målscorernes hitliste i denne sæson, er der ingen garanti for, at man kan komme på det danske håndboldlandshold.

Og da slet ikke, når det er Mathias Gidsel, en af verdens bedste spillere på positionen, der står foran i køen.

Sådan er situationen for højrebacken Emil Madsen, der inden torsdagens EM-premiere har indstillet sig på at tilbringe en pæn del af sin første seniorslutrunde på bænken eller tribunen.

- Der er ingen tvivl om, at jeg nok ikke får en masse spilletid. Jeg skal holde mig klar, hvis der kommer nogle få minutter, hvor jeg kan hjælpe holdet. Det er jeg indforstået med.

- Jeg har selvfølgelig talt med trænerne, men jeg har også kunnet fornemme, hvordan min rolle er. Det er så godt et hold med så mange dygtige håndboldspillere, at der er hård kamp om pladserne, siger Emil Madsen.

Den 23-årige højreback har fået den rolle, som Aalborgs Mads Hoxer havde ved VM sidste år. Her måtte Hoxer pænt vente på sin tur, og da han fik chancen mod USA, havde han svært ved at få sit spil til at fungere.

Emil Madsen er klar over, at jobbet som udpræget Plan B både kræver tålmodighed og mental styrke.

- Det er en svær situation at blive sat i. Men det er jo elitesport, vi dyrker, så det er noget, jeg skal kunne klare, siger han.

- Derudover skal jeg sørge for at have fokus på min krop og sørge for, at den er fuldt tunet, hvis jeg bliver sat ind. Jeg skulle jo også nødigt komme hjem i dårligere form, fordi jeg ikke har spillet så meget, lyder det fra Emil Madsen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har taget 19 spillere med til EM og skal sortere tre mand fra før hver kamp.

Sponsoreret indhold