Sport1. september 2023

Ekstatisk vinder: Sepp Kuss bunder champagne på podiet

Sepp Kuss endte med sejren på 6 etape af Vuelta a Espana, og glæden var ikke til at tage fejl af på podiet, hvor han ikke kunne få nok af champagnen
Sepp Kuss var tørstig efter etapesejren på 6. etape af Vuelta a Espana.
Sepp Kuss var tørstig efter etapesejren på 6. etape af Vuelta a Espana.
 Foto: Jose Jordan/AFP/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaards holdkammerat Sepp Kuss kunne torsdag køre over målstregen som enlig majestæt på 6. etape af årets Vuelta a Espana.

Det var ikke helt nok til at tage førertrøjen, men Sepp Kuss lignede alligevel en, der var ovenud lykkelig for sin sejr.

Det kunne i den grad ses ved podieceremonien, hvor vinderen i traditionel stil får en champagne til at sprøjte med. Og det gjorde Sepp Kuss da også.

Men han fik også taget en af de måske største tåre, der er taget ved en podieceremoni, af champagnen.

I alt drikker Kuss 14 sekunder af den store champagneflaske, før han igen fjerner den fra læberne.

Det er ikke ofte, at den 28-årige amerikaner vinder cykelløb. Han har nemlig viet sin karriere til hjælperytter-rollen, hvor han i år både har hjulpet Primoz Roglic til en Giro d'Italia og Jonas Vingegaard til en sejr i Tour de France.

I år skal han forsøge at gøre det samme med de to kaptajner, der begge også tog tid på de andre klassementsfavoritter på 6. etape.

Sepp Kuss er lige nu nummer to i det samlede klassement 8 sekunder efter den førende franskmand Lenny Martinez.

Jonas Vingegaard ligger lige nu nummer 11, da der var et større udbrud, der kørte hjem på 6. etape. Han er 2 minutter og 52 sekunder efter Lenny Martinez.

Sponsoreret indhold