Sport9. april 2024

Ekspert om Holger Runes grussæson: - Det er selvfølgelig et stort pres

Holger Rune skal forsvare omkring halvdelen af sine ranglistepoint ved grusturneringer de næste to måneder
Holger Rune går en interessant grussæson i møde. 
Holger Rune går en interessant grussæson i møde.
 Foto: Clive Brunskill/AFP/Ritzau Scanpix

Onsdag tager Holger Rune hul på grussæsonen, som i sidste sæson var en stor succes for den danske tennisstjerne.

Men 2023-succesen betyder også, at verdens nummer syv har ekstra meget på spil, når han træder ind i anden runde af Monte Carlo Masters og i turneringerne de næste to måneder på det rødlige underlag.

Sidste år nåede han finalerne i Monte Carlo og Rom og hentede dermed 600 point begge steder. I München gav turneringssejren 250 point, og kvartfinalen i French Open udløste 360.

I alt har Rune 1855 point at forsvare på grus i april og maj ud af de i alt 3795 point, han aktuelt har optjent på verdensranglisten.

En mislykket grussæson kan sende Rune ud af top-10 eller i værste fald top-15.

- Holger har vanvittigt mange point at forsvare, og det er selvfølgelig et stort pres, men omvendt har han også mange gode minder fra de turneringer, som han kan lade sig inspirere af, mener Eurosport-eksperten Michael Mortensen.

Sidste år nåede Rune finalen på hjemmebane i Monte Carlo efter at have slået Jannik Sinner og Daniil Medvedev, der nu ligger henholdsvis nummer to og fire i verden. Finalen tabte danskeren til Andrey Rublev.

- Jeg håber, at Holger kan se det fra den positive side og sige til sig selv, at han ved, hvad der skal til, når han nåede finalen i Monte Carlo sidste år. Han har vist, at han kan slå alle spillere i top-10.

- Det er altid svært at skulle forsvare en masse point, men det er en af betingelserne, når man er blandt de bedste i verden, påpeger Mortensen.

Denne sæson har indtil videre været en blandet omgang for Rune. Australian Open endte i tidligt exit, og det samme var tilfældet i Rotterdam og Miami, men i sidstnævnte turnering var Rune plaget af sygdom.

Sæsonens højdepunkter har været den tidlige finale i Brisbane, semifinalen i Acapulco samt kvartfinalen i Indian Wells i marts.

Mortensen fornemmer, at der er kommet ro på i Rune-lejren efter uroen på trænerfronten. Nu er danskeren tilbage i samarbejde med den profilerede franskmand Patrick Mouratoglou.

- Det virker til, at han er et godt sted nu med Patrick på sidelinjen. Når man ser ham træne, ser han ud til at være godt tilpas og i godt spillehumør, så jeg tror, at vi kan forvente store resultater den kommende tid.

- Jeg håber, at vi kommer til at se mere til hans frækhed med stopbolde på velovervejede tidspunkter. Fysisk ser han ud til at være stærkere, så det er mere, om han rent mentalt kan overskue at være i de kampe, hvor han ikke føler, at han spiller op til sit bedste, vurderer Mortensen.

Rune skal i anden runde i Monte Carlo møde inderen Sumit Nagal, der har været igennem kvalifikation og ligger nummer 93 på verdensranglisten.

Sponsoreret indhold