Sport27. januar 2024

EHF afviser Sveriges protest efter EM-semifinalenederlag til Frankrig

Sverige protesterede over manglende brug af VR, da Elohim Prandi på dramatisk vis sendte kampen ud i forlænget spilletid efter slutfløjt. Nu har Det Europæiske Håndboldforbund afvist protesten
Sverige protesterede efter nederlaget til Frankrig. Nu er protesten blevet afvist af Det Europæiske Håndboldforbund.
Sverige protesterede efter nederlaget til Frankrig. Nu er protesten blevet afvist af Det Europæiske Håndboldforbund.
 Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) har afvist Sveriges protest over manglende brug af videotjek i semifinalen mod Frankrig fredag.

Det skriver EHF på sin hjemmeside lørdag.

Elohim Prandi udlignede efter slutfløjt til 27-27 direkte på frikast, og selv om franskmanden så ud til at have løftet fødderne fra gulvet i skudøjeblikket, valgte dommerne ikke at se situationen igennem på video.

Frankrig vandt siden 34-30 efter forlænget spilletid og spiller søndag finale mod Danmark.

EHF begrunder sin afvisning af protesten med, at dommerne har mulighed, men ikke pligt til at bruge videosystemet, der svarer nogenlunde til fodboldens VAR.

Dommerne kan bruge systemet, hvis de er i alvorlig tvivl eller ikke har set en situation, men det er alene deres beslutning.

- Beslutningen om ikke at bruge video er inden for EHF's regler og skal betragtes som faktuel og en endelig beslutning, og den er derfor ikke genstand for nogen form for protest, skriver EHF.

Sverige har mulighed for at appellere dommen inden klokken 20 lørdag aften.

Sponsoreret indhold