Sport5. juli 2023

Efter stort regnvejrsdrama: Holger Rune slår George Loffhagen i tre sæt i Wimbledon

Holger Rune har onsdag aften vundet sin åbningskamp i Wimbledon med 7-6, 6-3, 6-2
Holger Rune fik sen onsdag eftermiddag endelig lov til at genoptage kampen mod George Loffhagen. Og her skulle han ikke bruge lang tid på at sikre sig sejren.
Holger Rune fik sen onsdag eftermiddag endelig lov til at genoptage kampen mod George Loffhagen. Og her skulle han ikke bruge lang tid på at sikre sig sejren.
 Foto: Ritzau Scanpix

Holger Rune er efter lange og mange regnvejrsforsinkelser endelig klar til anden runde i Wimbledon.

Onsdag gjorde han arbejdet i åbningskampen færdigt mod englænderen George Loffhagen, der rangerer som verdens nummer 371 og er med på et wildcard.

Efter at have vundet første sæt med 7-6 tirsdag vandt Rune onsdag de efterfølgende sæt med 6-3 og 6-2.

Det var Runes første sejr i Wimbledon som seniorspiller.

I modsætning til tirsdag fik Rune vist, at der er stor niveauforskel på de to.

Rune skulle dog lige i gang, da kampen blev genoptaget efter næsten 28 timers pause.

Danskeren lagde ud med at serve, men tabte de tre første bolde, hvilket gav briten tre chancer for at bryde. Rune afværgede dog suverænt, holdt parti til 1-0 og brød i stedet selv til 2-0.

Bruddet skulle vise sig afgørende, for spillerne servede stærkt og holdt serv derfra, og Rune sluttede endda af med et rent parti til sætsejr 6-3.

Den unge dansker var også på dupperne fra begyndelsen af tredje sæt, hvor han spillede sig frem til tre breakbolde og udnyttede den første og udbrød "come on", så man ikke var i tvivl om betydningen af at komme godt fra start.

Der var ingen tvivl derfra. Den sjetteseedede dansker brød også til 4-1, og da han kunne serve sejren hjem ved stillingen 5-2, skete det uden problemer.

Det var tydeligt, at Rune gerne ville have kampen afgjort hurtigst muligt. Onsdag skulle have været hans hviledag, men regnen betød, at han alligevel måtte i aktion.

Torsdag skulle have været Runes anden kampdag, men da man er langt bagud i programmet, er det ikke sikkert, at det bliver tilfældet. Det ved man først senere onsdag.

Modstanderen i anden runde bliver fundet i kampen mellem spanske Roberto Carballes Baena og Matteo Arnaldi fra Italien. Den kamp begyndte klokken 19 og er endnu ikke slut.

Sponsoreret indhold