Sport5. februar 2024

Efter sejr: Det danske Davis Cup-hold ser frem til test mod de bedste lande

Frederik Løchte Nielsen, kaptajnen på Danmarks Davis Cup-landshold, er begejstret over søndagens indsats
Frederik Löchte Nielsen (th) og Davis Cup-holdet klarede skærene uden stjernen Holger Rune, der havde meldt afbud i denne omgang. 
Frederik Löchte Nielsen (th) og Davis Cup-holdet klarede skærene uden stjernen Holger Rune, der havde meldt afbud i denne omgang.
 Foto: Lars H. Laursen

Kaptajnen på det danske Davis Cup-landshold, Frederik Løchte Nielsen, ser frem til at teste evnerne på et højere niveau.

Det siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund, efter at danskerne søndag sikrede sig en kamp i World Group I, det næsthøjeste niveau i landsholdstennis til september.

- Det betyder meget for os alle sammen. Vi prioriterer det meget, siger Frederik Løchte Nielsen.

Kvalifikationen til kampen i september kom med en sejr i både doublen og den efterfølgende single over Mexico i Guadalajara søndag.

- Det er unægtelig sjovere at møde nogle af de lidt federe hold end nede i gruppe II. Vi vil testes mod de bedste nationer. Vi ved, at vi har et godt hold, der ikke er i nærheden af at peake endnu, siger Frederik Løchte Nielsen.

Der bliver trukket lod om Danmarks kommende modstander ved en lodtrækning i løbet af de næste ti dage.

- Jeg er rigtig glad for, at vi vandt. Og i dag er en fantastisk god dag. Vi lærte af vores udfordringer i går. Virkelig fed double med god attitude hele vejen igennem og en virkelig god single, siger Frederik Løchte Nielsen.

Det var August Holmgren og Johannes Ingildsen, der søndag sejrede i double med 7-6, 6-7, 6-4 over Miguel Angel Reyes-Varela og Hans Hach Verdugo.

Holmgren, der senere på dagen også vandt sin single over Ernesto Escobedo med 6-4, 6-4, er selv begejstret for præstationen.

- Det betyder alt for os. Der er der, vi gerne vil hen. Det er endnu et skridt på vejen til at nå op til Davis Cup Finals, som er vores endelige mål, siger han i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold