Sport20. marts 2024

Efter dopingpause: Simona Halep misser sejr

Tennisstjernen taber i Miami efter sit comeback fra en dopingkarantæne. Halep, der vandt første sæt hurtigt, blev rost for sin indsats og modtog stor tilskuerstøtte
Rumænske Simona Halep har været ude efter problemer med doping. Og det har ikke hjulpet på hendes vinderchancer.
Rumænske Simona Halep har været ude efter problemer med doping. Og det har ikke hjulpet på hendes vinderchancer.
 Foto: Brennan Asplen/AFP/Ritzau Scanpix

Den rumænske tennisstjerne Simona Halep er trods en stærk start blevet slået af Paula Badosa i sit comeback i Miami Open.

Halep er tilbage på banen, efter at hun tidligere på måneden fik en dopingdom på fire års karantæne reduceret til ni måneder.

Hun blev suspenderet 7. oktober 2022, og dermed udløb straffen på ni måneder allerede sidste sommer.

Og trods den lange pause, var der natten til onsdag dansk tid ikke meget rust at spore i tennisstjernens spil. Hun vandt første set på bare 38 minutter med cifrene 6-1.

Rumæneren måtte dog alligevel se sig slået af spanske Badosa, der vandt 6-4, 6-3 i de følgende set.

- Jeg har savnet det her. Jeg var følelsesladet, men det var positive følelser. At tilskuerne støttede mig var så rart, siger Halep efter kampen.

- Jeg synes, jeg gjorde det godt i dag. Jeg er tilfreds med min første kamp tilbage på banen. Ærlig talt så ville jeg kalde det en særlig dag.

32-årige Halep, som vandt Wimbledon i 2019, blev udelukket for to brud på antidopingreglerne.

Det ene brud drejede sig om en dopingprøve, der indeholdt spor af roxadustat, der er på listen over forbudte stoffer. Dopingprøven blev afgivet ved US Open.

22. september 2022 konstaterede man desuden uregelmæssigheder i hendes biologiske pas efter en blodprøve.

Den sidste af forseelserne kom dog i forlængelse af en operation, hun var igennem, og hvor hun 9. september havde afgivet en blodprøve, som ikke viste uregelmæssigheder.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS), som Halep appellerede dopingkarantænen til, mente derfor, at uregelmæssigheden kunne stamme fra denne.

Da Halep samtidig havde meldt ud, at hun ikke skulle spille mere i 2022, mente man ikke, at hun har overtrådt dopingreglerne. Det er årsagen til den markante strafnedsættelse til ni måneder.

Hun fik tildelt et wildcard af arrangørerne i WTA 1000-turneringen Miami Open.

Rumæneren var nummer et på kvindernes verdensrangliste i 64 uger mellem 2017 og 2019. Hun vandt French Open i 2018 - og så Wimbledon året efter.

Sponsoreret indhold