Sport30. marts 2024

Efter bortvisning: Nu vil AGF tage den op med Divisionsforeningen

AGF mener ikke, at FC Nordsjælland burde have bortvist omkring 40 fans for at juble over et mål i Farum
AGFs fans. Oddset Pokalen pokalsemifinale mellem FC Nordsjælland og AGF i Farum fredag den 29. marts 2024.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
AGFs fans under kampen mod FC Nordsjælland.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland manglede som arrangør af fredagens pokalkamp situationsfornemmelse og konduite, da omkring 40 AGF-fans blev bortvist.

Det mener AGF, der brokker sig over bortvisningen af fansene for anden dag i træk.

AGF oplyser lørdag, at den aarhusianske superligaklub nu vil rejse sagen i Divisionsforeningen. AGF mener, at sagen har principiel karakter.

- Det her handler om situationsfornemmelse og konduite - i modsætning til rigid overholdelse af regler, der aldrig har haft til formål at bortvise fredelige tilskuere, der jubler over en scoring, skriver AGF på sin hjemmeside.

Det var i forbindelse med AGF's mål til 1-0, at tilskuerne blev bortvist. De stod og jublede på en FCN-tribune, og det var der på forhånd advaret imod.

Både på FCN's egen hjemmeside samt på AGF's var reglerne blevet beskrevet udførligt inden pokalkampen.

- Vi gør opmærksom på, at fans af AGF ikke er tilladt i FCN-afsnit.

- Hvis du i FCN-afsnit udviser tilhørsforhold til AGF i form af påklædning, adfærd eller lignende, vil du blive bortvist uden mulighed for refundering af billetprisen, lød det på FCN's hjemmeside inden kampen.

Alligevel er AGF ikke enig i bortvisningen.

- I Aarhus i forbindelse med kampe vil vi fortsat udvise situationsfornemmelse og konduite.

- Det betyder ikke, at man kan optræde i klubudstyr og udvise truende eller provokerende adfærd på et hjemmebaneafsnit, skriver AGF og tilføjer:

- Så vil man blive advaret mod gentagelse eller blive henvist til udebaneafsnittet og i helt grelle tilfælde skulle forlade stadion. Men det var ikke, hvad der skete i Farum på et stadion, der var halvt fyldt.

AGF ønsker at indlede en generel debat om emnet i dansk fodbold.

- Det, der skete i Farum, har vi aldrig som klub oplevet før - heldigvis - og vi vil gerne rejse en principiel debat, om det virkelig er den vej, vi ønsker at gå i dansk fodbold. Det synes vi ikke.

- Derfor vil vi også tage det op i Divisionsforeningen - for det gavner ikke dansk fodbold og en mangfoldig, positiv tilskuerkultur, lyder det fra AGF.

AGF vandt pokalkampen med 3-2. Der er returkamp i Aarhus 11. april.

Sponsoreret indhold