Sport15. september 2023

Efter anklager om seksuelt overgreb: Luis Rubiales nægter alt

Det omtalte kys har fået anklagemyndigheden til at kræve et polititilhold mod den afgående fodboldpræsident
Anklagemyndigheden vil have udstedt et polititilhold til den afgående fodboldpræsident Luis Rubiales.
Anklagemyndigheden vil have udstedt et polititilhold til den afgående fodboldpræsident Luis Rubiales.
 Foto: Thomas Coex/AFP/Ritzau Scanpix

Den tidligere fodboldpræsident i Spanien Luis Rubiales nægter sig skyldig i anklager om seksuelt overgreb og tvang.

Det oplyser den spanske anklagemyndighed efter et retsmøde ved en domstol i Madrid, hvor dommeren dog har givet Rubiales et polititilhold, skriver BBC.

Anklageren har åbnet en sag på vegne af landsholdsspilleren Jennifer Hermoso, som Rubiales kyssede på munden kort efter VM-triumfen i Australien i august.

Hermoso har siden understreget, at hun ikke havde givet samtykke til kysset, mens Rubiales har hævdet det modsatte.

Anklagemyndigheden ønskede et polititilhold, hvor Rubiales ikke må opholde sig inden for 500 meters afstand af Hermoso. Dommeren accepterede anmodningen om tilhold, men satte afstanden til 200 meter.

Ifølge spansk lovgivning kan et kys uden samtykke dømmes efter reglerne om seksuelt overgreb. Strafferammen går fra bøde op til fire års fængsel.

Rubiales meddelte søndag i sidste uge, at han trak sig som præsident for Spaniens Fodboldforbund, efter at han havde været under massivt pres.

I første omgang havde han ellers nægtet at forlade stillingen.

Mere end 80 kvindelige, spanske fodboldspillere, heriblandt de 23 verdensmestre, gik i strejke og krævede Rubiales fjernet fra posten, men selv om han nu er væk, er spillerne endnu ikke klar til at stille op for landsholdet igen, skriver blandt andre AFP.

Det udfordrer Montse Toma, Spaniens nye landstræner. Hun har taget over efter Jorge Vilda, som blev fyret trods VM-titlen denne sommer. Spanien skal 22. og 26. september spille mod henholdsvis Sverige og Schweiz, men det bliver altså med et svækket mandskab.

Spillerne kræver yderligere reformer i forbundet, før de vil vende tilbage og spille for Spanien.

Sponsoreret indhold