Sport8. maj 2024 (opd. 8. maj 2024)

Efter 329 kampe: Jacob Ahlmann slutter sin karriere

Jacob Ahlmann siger farvel til sin fodboldkarriere. Han har spillet 329 kampe for AaB

Lige nu handler det mest af alt om at rykke op i Superligaen for AaB-backen Jakob Ahlmann.

Men når de sidste fire kampe af sæsonen er overstået, stiller Ahlmann støvlerne på hylden. Det meddeler han på klubbens hjemmeside.

- Selv om jeg altid har vidst, at jeg ikke kunne spille fodbold for evigt, så er det alligevel svært, hårdt og vemodigt at træffe den endelige beslutning om, at jeg ikke skal spille flere kampe efter denne sæson.

- Jeg vinker farvel til den passion og det store privilegie, det er at kunne repræsentere AaB på banen i så mange år, siger Ahlmann til klubbens hjemmeside.

Når den aktive karriere er slut om få uger, så overgår Ahlmann til en rolle som fuldtidsscout i AaB.

33-årige Ahlmann kom til AaB som 12-årig fra Brønderslev og var i 2014 med til at vinde The Double med nordjyderne, der triumferede i både Superligaen og pokalen.

- Det bliver underligt ikke at skulle trække en AaB-trøje over hovedet igen. For det at være AaB-spiller har været så stor en del af min identitet og mit liv de seneste 15 år, siger han.

AaB skal bare bruge et enkelt point i en af de sidste fire kampe, før oprykningen til Superligaen er en realitet.

Det kan allerede ske lørdag, når AaB gæster Sønderjyske, der er sikker på oprykning til Superligaen som det ene hold fra den næstbedste række.

- Inden jeg træder ind i min nye rolle, har vi fire kampe tilbage.

- Og jeg vil som altid give alt, hvad jeg har, for at vi kan få en ordentlig afslutning på sæsonen og forhåbentlig få sikret en tilbagevenden til Superligaen hurtigst muligt, siger han.

Lige nu er han noteret for 329 kampe for AaB, og det rækker til en placering som nummer 16 på listen over spillere med flest kampe for klubben.

Ahlmann er desuden noteret for tre A-landskampe og 19 U-landskampe for Danmark.

Sponsoreret indhold