Sport9. april 2024

Doubleparret Rune og Fritz spiller sig i kvartfinalen

Efter sejr tirsdag er Holger Rune og Taylor Fritz klar til kvartfinalen i double ved Monte-Carlo Masters
Holger Rune slog Taylor Fritz ud af Indian Wells i marts. Nu spiller de sammen igen.
Holger Rune slog Taylor Fritz ud af Indian Wells i marts. Nu spiller de sammen igen.
 Foto: Charles Baus/ASSOCIATED PRESS

Holger Rune og Taylor Fritz fortsætter de fine takter i double ved ATP 1000-turneringen Monte-Carlo Masters.

Den dansk-amerikanske duo trak sig tirsdag sejrrigt ud af opgøret mod Wesley Koolhof fra Holland og Nikola Mektic fra Kroatien, som har været et af de stærkeste doublepar på touren i år.

Rune og Fritz vandt med 4-6, 6-3, 12-10, efter at kampen blev afgjort i en såkaldt match-tiebreak. Duoen skal nu spille kvartfinale.

De to verdensstjerner er hovedsageligt i Monte-Carlo for at spille single, men ligesom sidste år har de fundet tid til at spille sammen i double.

På en af tennisanlæggets mindre baner på kanten af Middelhavet så makkerparret ud til at gå afslappet til opgaven. I hvert fald var der plads til smil og grin de to imellem.

Men det hjalp ikke de to i første sæt, hvor en dobbeltfejl fra Holger Rune blev dyr. Ved stillingen 3-3 fejlede danskeren, så modstanderne fik en breakbold, som de udnyttede i første hug.

Det dansk-amerikanske par havde muligheden for at komme tilbage med flere breakbolde ved stillingen 4-5, men Mektic og Koolhof holdt hovederne kolde og servede første sæt hjem.

Med en toiletpause sørgede Holger Rune for, at pausen mellem de to sæt blev ganske lang, og det var måske med til at bryde rytmen hos den hollandsk-kroatiske duo.

I hvert fald bragte Rune og Fritz sig foran med 3-0, og selv om niveauet faldt en smule undervejs i sættet, så endte det med dansk-amerikansk sejr på 6-3.

Det betød, at kampen skulle afgøres i match-tiebreak, og her blev det tæt. Egentlig så Rune og Fritz ud til at smide det hele på gulvet hurtigt, men med nogle rigtig gode slag kom de tilbage.

Begge par havde matchbolde, men det endte med sejr til Rune og Fritz.

Holger Rune indleder sin jagt på singletitlen onsdag, hvor han skal møde indiske Sumit Nagal.

Sponsoreret indhold