Sport28. januar 2024

Dortmund forlænger sejrsstime efter julepausen

Niclas Füllkrug leverede et hattrick for Dortmund, der slog Bochum 3-1 hjemme og tog tredje sejr i træk
Med de tre point overtager Dortmund fjerdepladsen i Bundesligaen, der giver adgang til Champions League. 
Med de tre point overtager Dortmund fjerdepladsen i Bundesligaen, der giver adgang til Champions League.
 Foto: Leon Kuegeler/Ritzau Scanpix

Ført an af tre mål af angriber Niclas Füllkrug tog Dortmund søndag aften en sikker sejr på hjemmebane, da Bochum blev besejret med 3-1.

Med sejren springer Dortmund forbi RB Leipzig på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League. Det er samtidig holdets tredje sejr ud af tre mulige i 2024.

Bochum roder derimod rundt i den anden ende af tabellen.

Hjemmeholdet fik en god start, da Füllkrug tidligt omsatte et straffespark til mål, efter at holdkammerat Donyell Malen var blevet nedlagt i feltet.

Den tidlige hjemmeføring skræmte ikke Bochum, der faktisk begyndte kampen bedst.

Langsomt arbejdede Dortmund sig dog ind i kampen og satte sig på spillet, men kvaliteten i den sidste aktion manglede ofte for hjemmeholdet i første halvleg.

Ud af ingenting kom Bochum tilbage lige op til pausen, da et stort defensivt koks resulterede i et selvmål fra Dortmunds Nico Schlotterbeck.

Målet var det første, Dortmund indkasserede i 2024, efter holdet har holdt buret rent i de to første bundesligakampe efter julepausen.

Det ændrede ikke på, at det fortsatte med at være hjemmeholdet, der i anden halvleg styrede kampen.

Efter det havde ligget i luften længe headede Niclas Füllkrug med 20 minutter tilbage Dortmund på sejrskurs med sit andet mål i kampen.

I slutminutterne cementerede Füllkrug sejren, da han nettede for anden gang i opgøret på straffespark og fuldendte sit hattrick.

Tidligere søndag holdt danske Frederik Rønnow buret rent for Union Berlin, der på hjemmebane vandt 1-0 og tog tre vigtige point i bundkampen mod Darmstadt.

Sponsoreret indhold