Sport15. april 2024

Dopingdømte Mikael Ymer annoncerer sit comeback

Den svenske tennisspiller har tilsyneladende lagt planerne om en tidlig pension i graven, efter han i sommer blev dømt for snyd
Mikael Ymer overraskede i sommer ved at slå den daværende nummer ni, Taylor Fritz, ud af Wimbledon. Inden han fik karantæne.
Mikael Ymer overraskede i sommer ved at slå den daværende nummer ni, Taylor Fritz, ud af Wimbledon. Inden han fik karantæne.
 Foto: Alberto Pezzali/ASSOCIATED PRESS

LÆS OGSÅ: Sveriges bedste mandlige tennisspiller får karantæne

25-årige Mikael Ymer blev i juli idømt 18 måneders karantæne for overtrædelse af dopingreglementet.

Årsagen til karantænen skyldtes, at han tre gange inden for et år havde været utilgængelig for dopingtest uden for konkurrence.

Trods Ymer bedyrede sin uskyld og appellerede dommen fra Det Internationale Tennisforbund (ITF) til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), "nøjedes" CAS med at nedsætte den oprindelige dom fra 24 måneder til 18 måneders karantæne.

Efter nyheden kom frem i sommer, valgte Ymer at trække sig fra sporten:

- Jeg har besluttet at trække mig tilbage fra professionel tennis. Tak til jer alle for de fantastiske minder! Hvilken tur det har været! Jeg ønsker alle mine gamle kolleger held og lykke fremover i konkurrencen, skrev han dengang på X.

Nu har piben imidlertid fået en anden lyd.

Mandag eftermiddag skriver svenskeren på X, at han, når han har udtjent sin straf, er klar til at genoptage tenniskarrieren.

- Pensionisttilværelsen var kedelig, vi ses om otte måneder, lyder det.

Beskeden bliver modtaget med blandede reaktioner på mediet. Nogle sender opmuntrende ord, andre opfordrer ham til at blive væk.

Mikael Ymer har undervejs i karrieren lagt sig ud med alt fra stoledommere til fans, og han har generelt delt vandene en med sin attitude og til tider skarpe retorik.

Ymer opnåede sin højeste rangering i foråret 2023, hvor han var oppe som nummer 50 i verden, og var i en årrække Sveriges bedste mandlige tennisspiller.

Sponsoreret indhold