Sport31. oktober 2023

"Don blød": Flemming Østergaard fylder 80 år

Den driftige forretnings- og fodboldmand erkender blankt, at han bliver et tudefjæs, når familien kommer på banen
Don Ø ser frem til at fejre sin 80-års fødselsdag, og 17. november holder han en reception for venner og bekendte
Don Ø ser frem til at fejre sin 80-års fødselsdag, og 17. november holder han en reception for venner og bekendte: – På selve min fødselsdag, der går jeg sgu ind og ser fodbold i Parken. Det er pokalkampen mod FC Midtjylland. Det bliver stille og roligt, og jeg har lokket min kone med. Vi spiser på Le Lac før kampen med min gode ven Michael Carrøe og nogle andre venner, da det var ham der foreslog, at vi skulle ind og se fodbold. Jeg ønsker mig ikke noget materielt, kun et fortsat godt liv, siger han.
 Foto: Kaspar Wenstrup

HÅRDE ÅR: Har mistet syv fra nærmeste omgangskreds

Når benene svinger ud over sengekanten, så er Flemming Østergaard positiv i sindet.

– Når jeg vågner om morgenen, tænker jeg: ”Det skal sgu være en god dag”, og så håber jeg, at det bliver det, siger han.

Flemming Østergaard, der er bedre kendt under navnet Don Ø, fylder 80 år tirsdag den 31. oktober. Når han ser tilbage på sit liv, er der flest gode minder, men han fokuserer oftest på fremtiden.

– Jeg er god til at smide det, der er sket, væk.

– Du kan alligevel ikke lave det om, så det er bedre at tænke lidt fremadrettet og ikke være bitter, erkender fødselaren.

Titlerne er mange: Ægtemand, far, farfar og oldefar: – Min ene søn bor i USA, så den danske del af familien tager med derover og holder min fødselsdag og nytår, siger Flemming, der har to sønner, fem børnebørn og to oldebørn, fortæller Flemming Østergaard, der her ses med sine oldebørn i Le Broc i Nice.
Titlerne er mange: Ægtemand, far, farfar og oldefar: – Min ene søn bor i USA, så den danske del af familien tager med derover og holder min fødselsdag og nytår, siger Flemming, der har to sønner, fem børnebørn og to oldebørn, fortæller Flemming Østergaard, der her ses med sine oldebørn i Le Broc i Nice.
 Privatfoto

I fremtiden er det familien og sport, der står øverst på prioriteringslisten. Flemming frasagde sig nemlig alle sine bestyrelsesposter ved årsskiftet.

– Nu vil jeg koncentrere mig om min familie, og 2024 bliver et sportsår for mig. Jeg elsker sport, og jeg er sportsnarkoman.

– Jeg har sat tid af til olympiaden i Paris, europamesterskaberne i fodbold og sidst, men ikke mindst Tour de France, som i år slutter Nice, hvor vi har en lejlighed, lyder det fra Don Ø.

Han har i mere end 58 år været gift med Inge. Men de stiller aldrig op til billeder sammen, da hun ikke ønsker at være med i offentligheden.

Flemming har travlt. Han skriver på en bog, og han og Viaplay har indgået en aftale om at lave en serie om hans liv i fodbold.
Flemming har travlt. Han skriver på en bog, og han og Viaplay har indgået en aftale om at lave en serie om hans liv i fodbold. Han har også planer om, at være mere aktiv i offentlige debatter: – Der er så meget bøvl og kanel på sociale medier. Man kan sagtens have forskellige holdninger til tingene uden at være uvenner, mener Flemming.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Alderen trykker

80 år er en flot milepæl, men Don Ø indrømmer også, at alderen er begyndt at trykke.

– Det ville være løgn, hvis jeg sagde andet. Jeg har været igennem et alvorligt sygdomsforløb, men knoppen virker stadig.

– Jeg fik for en måned siden en ballonudvidelse af hjertet, og så har jeg været igennem et lille kræftforløb. Jeg er ikke bange for at dø, men jeg synes, det er mærkeligt, at jeg skal dø en dag.

Døden kommer tættere på, og begravelser har også fyldt meget for ham det sidste år.

– Da jeg blev 60, 70 og 75, tænkte jeg egentlig ikke over alder. Men det gør jeg nu.

– Det har nok lidt med Corona at gøre, men det har også noget at gøre med, at jeg kan se, at venner rundt omkring mig på samme alder falder fra.

Offentligheden kender mest Flemming Østergaard, der fylder 80 år 31. oktober, som en hård hund, men han er også fyldt med næstekærlighed: – Jeg kan ikke lide ordet hård mand. Jeg vil sige, at jeg er retfærdig, og jeg er også et tudefjæs, siger fødselaren.
Offentligheden kender mest Flemming Østergaard, der fylder 80 år 31. oktober, som en hård hund, men han er også fyldt med næstekærlighed: – Jeg kan ikke lide ordet hård mand. Jeg vil sige, at jeg er retfærdig, og jeg er også et tudefjæs, siger fødselaren.
 Foto: Kaspar Wenstrup

– Men der er desværre også en hel del unge mellem 45 og 60, som vi har mistet her det seneste år, siger Flemming Østergaard.

Tårerne triller

I offentligheden er han kendt som en driftig og skarp forretningsmand – og særligt for sin rolle i FCK og Parken. Men i virkeligheden banker der et blødt hjerte i Don Ø.

– En fjernsynsudsendelse, hvor jeg ser, hvad der sker i Ukraine, kan jeg godt fælde en tåre over. Mit ældste barnebarn kom engang ind, mens jeg sad og græd, da jeg så en ”Lassie”-film, erkender han.

– Jeg kan ikke holde en tale for min egen familie uden at blive rørt og være et tudefjæs, men jeg kan holde et foredrag for 1.000 mennesker, siger Flemming.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-27/bb-0000001842.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Meget mere end FCK

FCK har en helt særlig plads i Don Ø’s hjerte.

– Det er jo ikke en hemmelighed, at et par i bestyrelsen ikke er mine nære venner. Men jeg kommer i Parken og ser alle kampene. Når vi spiller på udebane, bliver jeg stadig modtaget på den røde løber af modstanderholdet. Det varmer mit hjerte.

Flemming Østergaard ved dog godt, at kærligheden ikke er gengældt fra alle i nutidens FCK.

– Jeg har et nært venskab til mange, der har været der. Det er ikke noget, der forstyrrer min hverdag.

Han nåede at stå i spidsen som direktør og bestyrelsesformand for FCK i 10 år, og har faktisk været væk fra klubben lige så længe.

– Folk tror, at mit livsværk er FCK. Det er det bestemt ikke. Jeg har startet virksomheder op i Danmark og udlandet, som også har været enormt spændende, siger fodboldentusiasten.

Godheden mærker folk omkring ham. Han behøver ikke hjælpe andre, og de fleste ville egentlig bare være skide ligeglade. Men det er Flemming ikke. Han sætter en ære i at hjælpe andre godt på vej.

Da han for nogle år siden blev frihedsberøvet i ni måneder pga. en dom for opfordring til kursmanipulation, hjalp han flere af de indsatte med at komme godt videre i livet med uddannelse og job.

For ham var det nemlig ikke uvant at være mentor. Han hjælper kvit og frit unge forretningsdrivende med at komme godt på vej.

– Jeg er i øjeblikket mentor for nogle få, og jeg tager ikke flere ind. Men hvis nogen ringer, så er det klart, at jeg taler med dem, fortæller fødselaren, der gerne deler et godt råd til alle her.

– Jeg har et motto om, at man skal være flittig og ærlig. Jeg hader folk, der er uærlige.

Sponsoreret indhold