Sport20. marts 2024 (opd. 20. marts 2024)

Dømt for voldtægt: Nu er Dani Alves blevet løsladt mod kaution

FOdboldstjernen har indtil nu siddet fængslet i Spanien

Dani Alves i retten

Den tidligere brasilianske landsholdsspiller Dani Alves, der er idømt fire og et halvt års fængsel for at have voldtaget en kvinde, har fået ret til at blive prøveløsladt mod kaution. Det skriver AFP.

Ved at betale en kaution på én million euro, hvilket svarer til 7,5 millioner danske kroner, kan Dani Alves prøveløslades fra et fængsel i Spanien.

Det kvindelige offers advokat, Ester Garcia, oplyser, at hun vil appellere domstolens afgørelse om kaution.

- Jeg er meget overrasket og rasende over det her. Det er retfærdighed for de rige.

- For mig er det en skandale, at de lader en person, som kan skaffe en million euro i løbet af ingen tid, gå fri, siger Ester Garcia til den spanske radiokanal RAC1.

I retten har Dani Alves lovet ikke at stikke af, mens den tidligere FC Barcelona-spiller er på fri fod. Han afviser, at han ønsker at forlade landet.

- Jeg flygter ikke. Jeg tror på retfærdighed, siger Dani Alves ifølge det spanske medie Sport.

Løsladelsen sker, mens Dani Alves venter på en ankesag. I et retsmøde tirsdag bad Dani Alves' advokat, Inés Guardiola, om at brasilianeren kunne blive løsladt, mens han venter på ankesagen.

Advokaten forsøgte at forhandle sig frem til løsladelsen ved at udlevere Dani Alves' pas.

40-årige Dani Alves blev arresteret i januar 2023 og har snart afsonet en fjerdedel af dommen, og det gav ham mulighed for at søge om prøveløsladelse.

Domstolen i Barcelona har som betingelse for Dani Alves' prøveløsladelse krævet, at brasilianeren afleverer både sit spanske og brasilianske pas, så han ikke kan forlade Spanien.

Derudover skal Dani Alves møde ugentlig op i retten. Han er blevet forbudt at nærme sig sit offer og skal holde sig mindst 1000 meter væk fra hende.

Dani Alves blev dømt for at udøve voldtægt mod kvindelig natklubgæst på et diskotekstoilet i Barcelona tidligt om morgenen 31. december 2022.

Ifølge offeret tvang Dani Alves hende til at have sex, selv om hun flere gange sagde nej. Selv har han nægtet sig skyldig.

Dani Alves spillede fra 2008 til 2016 for FC Barcelona. Det gjorde han også fra november 2021 til juli 2022. Han er noteret for over 400 optrædener for den spanske storklub.

I sin første tid i Barcelona var han blandt andet med til at vinde det spanske mesterskab seks gange samt Champions League tre gange.

Han har desuden tørnet ud for blandt andre Sevilla, Juventus og Paris Saint-Germain.

Dani Alves spillede senest for mexicanske Unam, som ophævede hans kontrakt, da voldtægtssagen kom frem i offentligheden sidste år.

På det brasilianske landshold har Dani Alves spillet 126 kampe siden debuten tilbage i 2006. Han var med ved det seneste VM i 2022, hvor han kom på banen i to kampe. Han har været med til at vinde Copa America to gange.

Sponsoreret indhold