Sport16. november 2023

Dødsulykke får konsekvenser: Ishockeyliga indfører krav om halsbeskyttelse

Adam Johnsons tragiske død har fået tysk ishockey til at ændre reglerne for beskyttelse på isen
Nottingham Forest fodboldfans viste forleden deres respekt til minde om Nottingham Panthers' Adam Johnson. 
Nottingham Forest fodboldfans viste forleden deres respekt til minde om Nottingham Panthers' Adam Johnson.
 Foto: Molly Darlington/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Adam Johnson mistede livet i voldsom ishockeyulykke: Nu reagerer hans forlovede

Senest fra næste sæson får ishockeyspillerne i Tyskland ikke længere lov til at gå på isen uden halsbeskyttelse.

Ulykken i Storbritannien, hvor amerikaneren Adam Johnson døde efter at have fået skåret halsen over af en skøjte, har ansporet Tysklands Ishockeyforbund (DEB) til at stramme reglerne.

- Benyttelse af en egnet halsbeskytter bliver anbefalet her og nu. Det skal blive til et krav senest fra begyndelsen af sæsonen 2024/25, siger DEB's sportsdirektør, Christian Künast, til forbundets hjemmeside.

Grunden, til at kravet ikke bliver indført omgående, er, at leverandører af beskyttelsesudstyr har svært ved at følge med den pludselige efterspørgsel.

- Dermed kan vi være sikre på, at vi undgår leveringsproblemer, og klubber og spillere kan nå at forsyne sig med et tilstrækkeligt antal eksemplarer, der opfylder grundforudsætningerne for hals- og nakkebeskyttere, siger Künast.

Halsbeskyttelse er obligatorisk for børn og unge under 18 år, men mange har traditionelt foretrukket at spille uden, så snart reglerne tillader det.

Det gælder også i dansk ishockey, hvor de færreste benytter sig af halsbeskyttelse i Metal Ligaen. Et krav er ellers indskrevet i Danmark Ishockey Unions regler, men loven er hidtil ikke blevet håndhævet.

Sponsoreret indhold