Sport23. januar 2024

Dødssyg Eriksson overraskede alle ved gallafest: - I får mig til at græde

Kræftsyge Sven-Göran Eriksson var inviteret med som hædersgæst til den årlige sportsfest i Stockholm
Sven-Göran Eriksson blev meget rørt, da han indtog scenen ved prisfesten. 
Sven-Göran Eriksson blev meget rørt, da han indtog scenen ved prisfesten.
 Foto: Christine OLSSON/Ritzau Scanpix

Det var en trist nyhed der ramte fodboldfans og aktører verden over, da Sven-Göran Eriksson for nyligt fortalte, at han var ramt af kræft og højest har et år tilbage at leve i.

Men den tidligere stjernetræner har ikke tænkt sig at spilde den dyrebare tid, han har tilbage.

Mandag aften deltog den hæderkronede trænerlegende så i Sveriges prestigefyldte sportsgalla "Idrottsgalan", hvor han også havde medbragt sin kæreste og datter.

Eriksson havde fået en fin plads ved ærebordet og sad sammen med både Prins Daniel og stangspringeren Armand Duplantis, der er olympisk guldvinder.

Eriksson var blandt andet til stede for at overrække prisen som "Årets Leder", og da han gik på scenen, var det til stående klapsalver fra salens mange sportsstjerner.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-23/20240122-193410-7-1920x1279we.jpg
Den tidligere landstræner var i fint selskab mandag aften.
 Foto: Claudio Bresciani/Ritzau Scanpix

Det fik trænerlegenden til at knibe en tåre på scenen:

- I får mig til at græde. Oj, oj, oj - ufattelig smukt. Tak til alle mine sportsvenner - også til de nye mennesker, jeg har mødt i aften. Jeg synes ikke, jeg fortjener al den ros, jeg får. Det er lidt for godt. Jeg har ikke flere ord at sige, sagde den svenske legende, mens salen klappede. Det skriver SVT.

Men det var ikke bare de fremmødte i salen, der hyldede den 75-årige. Eriksson var træner for det engelske fodboldlandshold fra 2001-2006 og flere af spillerne fra den periode, havde sendt en hilsen til deres gamle træner.

Både John Terry, Wayne Rooney og Gareth Southgate gav alle udtryk for deres dybe respekt og kærlighed til "Svennis":

- Vi kender alle til de vanskeligheder, du har været igennem. Jeg fik aldrig takket dig for al den hjælp og råd, du har givet mig i alle disse år, sagde Wayne Rooney blandt andet.

Eriksson nåede - ud over at stå i spidsen for store europæiske klubber - at være landstræner for både England, Mexico og Elfenbenskysten. Han stod aldrig i spidsen for det svenske landshold, men det har tydeligvis ikke gjort respekten fra svenskerne mindre.

Sponsoreret indhold