Sport13. november 2023

Djokovic gik amok: Smadrede løs på ketchere

Holger Rune drev den serbiske verdensetter helt ud i tovene natten til mandag
Djokovic sparkede og trampede løs på sine ketchere i ren og skær frustration.
Djokovic sparkede og trampede løs på sine ketchere i ren og skær frustration.
 Foto: Antonio Calanni/ASSOCIATED PRESS

Novak Djokovic kunne natten til mandag glæde sig over at indlede ATP-sæsonfinalerne med en sejr over Holger Rune.

Danskeren leverede dog endnu en kamp på højt niveau og havde stor ære af opgøret. For anden gang inden for et par uger, lykkedes 20-årige Rune med at vinde et tiebreak i andet sæt og tilspille sig en chance mere i form af et tredje og afgørende sæt.

Danskeren startede tredje sæt godt. Rune brød nemlig serberens serv i tredje sæt til stillingen 1-2, og lagde dermed for alvor pres på serberen.

Og der blev det for meget for Novak Djokovic.

Hele to ketchere fik efterfølgende en særdeles "kærlig behandling", da Djokovic skulle til at sætte sig på spillerbænken.

Efter at have sparket en ketcher i stykker, kom turen til nummer to, der der også fik et ordentligt fur.

Novak Djokovic lykkedes efter det voldsomme udbrud med at få styr på temperamentet og kampen. Han vandt tredje sæt 6-3 og tog sejren i sidste ende. Dermed fik serberen alligevel den start, han havde håbet på.

Efter kampen, var han dog ikke synderlig stolt af sit ketcher-stunt:

- Jeg er ikke stolt af det. Jeg kan helt bestemt ikke lide, at jeg gjorde det. Men sket er sket, og sådan er det. Jeg må tage ansvar for min opførsel, siger Novak Djokovic på et pressemøde efter kampen.

Djokovic står over for italieneren Jannik Sinner, der spiller på hjemmebane i Torino. For Holger Rune venter en kamp mod Stefanos Tsitsipas. Begge kampe spilles tirsdag.

Sponsoreret indhold