Sport22. maj 2024

Dina Thorslund viser ingen nåde i VM-forsvar

Det har aldrig været personligt, når Dina Thorslund er gået i ringen. Det ændrer sig på lørdag. Den ubesejrede dansker hungrer efter at sætte Seren Cetin på plads efter "svinestreg"
Dina Thorslund skal forsvare sine VM-bælter lørdag aften i Royal Arena.
Dina Thorslund skal forsvare sine VM-bælter lørdag aften i Royal Arena.
 Foto: Jesper Sunesen

Det er en topmotiveret og sulten Dina Thorslund, der lørdag aften går i ringen i Royal Arena, hvor hun igen skal forsvare sine VM-bælter.

– Jeg stopper ikke med at slå, før nogen stopper mig, lyder det prompte fra den forsvarende dobbelte VM-mester til SE og HØR forud for kampen lørdag.

Dina Thorslund har aldrig før prøvet at gå i ringen, hvor hun personligt har haft noget imod sin modstander, men det ændrer sig i weekenden, når hun står ansigt til ansigt med tyrkiske Seren Cetin. Og det er der en helt særlig årsag til.

Grotesk og usportsligt

30-årige Dina Thorslund skulle i februar forsvare sine VM-bælter mod netop 27-årige Seren Cetin, men det endte i stedet i et dramatisk kaos, da Cetin kom til Danmark med både en øjenskade og en agenda.

– Det var grotesk og mega usportsligt, fordi de vidste jo godt, at hun ikke måtte gå i ringen med et cut, der var blevet syet så kort tid før, fortæller Thorslund.

I sidste øjeblik lykkedes det at finde en ny modstander til danskeren, der i stedet endte med at kæmpe og forsvare titlerne mod spanske Mery Romero. En helt anden modstander, end den Dina Thorslund havde forberedt sig på i månedsvis.

– Hele den opførsel var skandaløs, de kom og brokkede sig over hotellet, så Bettina Palle (promotor, red.) skulle ombooke deres ophold på hotellet, og det var inden vi vidste, at hun ikke kunne bokse. Alligevel vælger de at brokke sig helt vildt og lave en scene.

– Da vi så finder ud af det (skaden, red.), begynder de at forhandle. Hun kan godt bokse, men kun hvis vi skriver under på, at hun bokser returopgør i Tyrkiet.

Det tilbud var hverken Dina Thorslund eller hendes trænerteam synderlig imponerede over:

– For det første, var det ikke os, der sagde nej. Det var lægen. For det andet, hvor er det ulækkert, at man prøver at være så udspekuleret at få kampen derned, for jeg har en anelse om, at de er en smule korrupte og bare … ikke i orden. Og det synes jeg også, deres opførsel beviser, siger hun.

Stopper ikke med at slå

Boksning er som i meget andet kampsport ofte præget af stor respekt for modstanderen. Sådan har det også altid været for Dina, men ikke i denne omgang.

– Det er første gang nogensinde, at det faktisk er lidt personligt for mig imod dem. Det tror jeg ikke er til hendes fordel, lad mig sige det sådan.

– Min træner kalder mig nogle gange ”flinke Dina”, hvis jeg kan mærke min modstander er rystet. Men den her gang, der stopper jeg ikke før hendes kindben, eller knæ, eller dommeren går ind og stopper mig. Jeg stopper ikke med at slå, før nogen stopper mig. For jeg har intet tilovers for dem (Cetin og team, red.).

– Hvor meget der er hende, og hvor meget, der er folk omkring hende, det ved jeg ikke. Men jeg ved bare, at det hende, det kommer til at gå udover, lyder det selvsikkert fra den regerende verdensmester i bantamvægt.

Der er altså lagt op til et regulært boksebrag, når kampen mellem Dina Thorslund og Seren Cetin skal bokses i Royal Arena lørdag 25. maj. Kampen kan også streames gratis på Pluto TV.

Sponsoreret indhold