Sport9. oktober 2023

Dina Thorslund vil møde Sarah Mahfoud: – Jeg vinder

Dina Thorslund vil gerne møde Sarah Mahfoud i bokseringen. Og hun er heller ikke tvivl om, hvem der vinder
Dani Thorslund vil meget gerne møde Sarah Mahfoud til et dansk kæmpebrag i bokseringen.
Dani Thorslund vil meget gerne møde Sarah Mahfoud til et dansk kæmpebrag i bokseringen.
 Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix//Kaspar Wenstrup

De to største navne i dansk boksning er i øjeblikket kvinder, og et direkte møde i ringen bør kunne lade sig gøre, når begge parter ønsker det.

Det mener Dina Thorslund, der selv er dobbelt verdensmester i bantamvægt, mens Sarah Mahfoud meget vel kan være på vej mod en ny chance for at vinde et verdensmesterskab efter at have tabt sit VM-bælte sidste år.

34-årige Mahfoud forsvarede lørdag aften sin WBC Silver-titel i fjervægt ved at besejre bokseveteranen Marcela Acuña fra Argentina.

En kamp, der blev overværet af landsmanden, som drømmer om en dansk duel.

– Det er helt sikkert noget, jeg håber på. Jeg er heller ikke i tvivl om udfaldet. Jeg vinder, lyder det selvsikkert fra Thorslund.

Det har tidligere været på tegnebrættet at sætte en dyst op mellem de to, og Mahfoud har også udtrykt stor interesse i at få det til at ske.

Thorslund tør dog ikke vurdere, hvor realistisk det er.

– Det ved jeg virkelig ikke. Jeg tror, Bettina Palle (Mahfouds promotor, red.) er den bedste til at svare på det spørgsmål. Forhåbentlig er det meget realistisk. Hvis to boksere vil møde hinanden, kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle ske, siger hun.

Normalt bokser Mahfoud i en vægtklasse, der kræver en anelse flere kilo på kroppen, end den Thorslund har hentet sine største resultater i.

29-årige Thorslund, der er ubesejret i sine 20 professionelle kampe, er ligeglad med, hvordan de mødes.

– Jeg tager den i lige nøjagtig den vægtklasse, de vil have. Jeg tror ikke, det er mig, der har et problem med det, siger hun.

For 34-årige Mahfoud er det helt store mål at blive verdensmester igen, og lørdag tog hun et skridt på vejen dertil.

Det kan da også blive en fordel for et eventuelt danskerbrag, at begge stiller op som verdensmestre, selv om der ikke vil være titler på højkant.

– Jeg har bevist noget mere i min karriere, end hun har i sin. På den måde er jeg sådan set ligeglad, om hun er verdensmester eller ej. Men mediemæssigt er det federe for stævnearrangørerne at sige, at to verdensmestre skal møde hinanden, forklarer hun.

Mahfouds nederlag til Amanda Serrano i Manchester sidste år er hendes eneste i karrieren.

Sponsoreret indhold