Sport12. maj 2024 (opd. 12. maj 2024)

Det er slut: Hvidovre rykker ud af Superligaen

Hvidovre IF bliver første nedrykker fra Superligaen. Efter 2-2 i Randers kan man ikke længere klare frisag
Superligakampen mellem Randers FC og Hvidovre IF på Cepheus Park i Randers søndag den 12. maj 2024.
Det blev i denne omgang kun til en enkelt sæson i Superligaen for Hvidovre.

Hvidovres sidste håb om overlevelse i Superligaen er endegyldigt forduftet. Oprykkerne spillede 2-2 i Randers søndag, og da Vejle samtidig slog Viborg 2-1, kan Hvidovre ikke længere nå over nedrykningsstregen.

Per Frandsens bundhold ligger sidst med 19 point, mens Vejle på den lune side af nedrykning er oppe på 30 point. Med kun tre spillerunder tilbage kan de 11 point altså ikke hentes.

Dermed blev det i denne omgang kun til en enkelt sæson på første klasse i dansk fodbold for Hvidovre.

Randers er stadig i spil til den førsteplads i nedrykningsspillet, som giver en chance for europæisk fodbold i næste sæson.

Hvidovre spillede fint med i kampens start og var nærgående. Men holdet er skrøbeligt defensivt.

Det udstillede kronjyderne efter otte minutter, da Mike Themsen stod ganske fri ved straffesparkspletten. Han kunne tæmme en tværpasning ind i feltet og sparke den ind til 1-0.

Gæsterne svarede dog flot igen. Allerede tre minutter senere spillede man sig frem til en god chance, som Andreas Smed omsatte til udligning.

Randers var bestemt til at tale med for de undertippede gæster.

Alligevel blev det hjemmeholdet, som kunne gå til pause med en føring. I og omkring felterne var Randers farligst, og efter en lille halv time gjorde John Björkengren det til 2-1.

En tidlig dukkert efter pausen var tæt på for Hvidovre. Stephen Odey ramte overliggeren efter få minutter, men spændingen blev bevaret.

Det var de lyseblå, som sad på kampen i den første halvdel af anden halvleg. Man forsømte dog at stikke kniven ind, de gange man havde chancen for det.

Det gav Hvidovre et håb, som Lirim Qamili pustede endnu mere liv i efter 69 minutter.

Den offensive profil tog chancen fra 20 meters afstand og kanonerede bolden helt op i det lange hjørne. Et drømmemål af Qamili.

Som tiden gik, blev gæsterne tvunget til at satse mere i jagten på de tre point, som var påkrævet. Det gav en intens afslutning.

Randers vadede på det nærmeste i store kontrachancer, men brændte og brændte. Og da hjemmeholdet endelig scorede i overtiden, annullerede VAR det for et frispark i opspillet.

Dramaet endte uden yderligere mål, og dermed er Hvidovre efter sommerferien tilbage i 1. division.