Sport29. marts 2023

Den nykårede landsholdsspiller Emil Bergholt ramt af chokskade

Den brølstærke stregspiller Emil Bergholt har fået en korsbåndsskade, der bliver enden på sæsonen
En korsbåndsskade betyder, at Emil Bergolt ikke kommer på banen resten af 2023. nbsp;
En korsbåndsskade betyder, at Emil Bergolt ikke kommer på banen resten af 2023.
 Foto: Ritzau Scanpix

Emil Bergholt har spillet et brag af en sæson som anfører i Skjern Håndbold og blev for nylig belønnet med en plads på det danske landshold.

Men i det næste lange stykke tid kommer den 25-årige vestjyde ikke til at uddele øretæver og score mål på håndboldbanen.

Den brølstærke stregspiller og forsvarsspecialist kom galt afsted, da Skjern tirsdag aften mødte Füchse Berlin i European League, og nu er dommen faldet.

Emil Bergholt har ødelagt det forreste korsbånd i det ene af sine knæ, og derfor kommer han ikke til at spille håndbold på denne side af julepausen.

Det skriver Skjern på sin hjemmeside onsdag eftermiddag.

- Det var den værste melding, jeg kunne få, så det gør virkelig ondt. Jeg er ked af, at jeg ikke kan hjælpe holdet frem mod det kommende slutspil, som vi alle har set utrolig meget frem til.

- Det er tungt lige nu, men jeg må se fremad og gøre alt for at komme tilbage på banen i bedst mulig udgave, siger Emil Bergholt.

Nu venter i første omgang en operation og derefter flere måneders genoptræning, skriver Skjern på sin hjemmeside.

Emil Bergholt udgik efter 40 minutter i tirsdagens kamp. På det tidspunkt havde han scoret 11 mål.

De offensive og defensive styrker, han har vist i sæsonen, gjorde ham fortjent til en landsholdsplads i forbindelse med Nikolaj Jacobsens første trupudtagelse siden VM-triumfen i januar.

Det betød, at han tidligere i marts spillede karrierens første to A-landskampe, da Danmark slog Tyskland i to kampe. Ved den lejlighed fik Bergholt stor ros af landstræneren for sine præstationer i defensiven.

Han har fået sin håndboldopdragelse i Skjern, hvor han i første omgang ikke for alvor kunne slå igennem på førsteholdet, da han blev senior.

Derfor rykkede han i 2017 til TM Tønder og i 2019 videre til Mors-Thy Håndbold. I 2021 vendte han hjem til Skjern, hvor han nu er en af de allervigtigste figurer.

Sponsoreret indhold