Sport13. marts 2024

Den danske Superliga står i vejen for udskældte Super League

Den planlagte europæiske udbryderliga kan ifølge EU ikke kalde sig The Super League
Direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen er glad for, at EU's varemærkemyndighed har givet de danske klubber medhold.
Direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen er glad for, at EU's varemærkemyndighed har givet de danske klubber medhold.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den meget omtalte europæiske udbryderliga kan ikke registrere sig som The Super League, som den ellers havde planer om, og det er faktisk Danmarks bedste fodboldrække, der står i vejen.

Superliga er danske klubbers fællesejede varemærke, og derfor kan en måske kommende europæisk liga ikke få lov til at registrere varemærket The Super League som varemærke i EU. Det har EU's varemærkemyndighed nu givet de danske klubber fuldt medhold i.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

European Super League Company S.L. har forsøgt at registrere deres varemærke i EU, men det mente Superligaen A/S ville være en krænkelse af Superliga, som er de danske klubbers fællesejede varemærke.

Direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen er glad for, at EU's varemærkemyndighed har givet de danske klubber medhold.

- Vi er rigtig glade for, at EU's varemærkemyndighed har givet os ret i, at varemærket "The Super League" i EU vil krænke den værdi, de danske klubber har investeret i 3F Superliga, siger Claus Thomsen.

- Vi har hele tiden været imod storklubbernes ønske om en ny europæisk liga. Vi mener, der skal være åbenhed og kvalifikation til internationale klubturneringer via nationale mesterskaber, tilføjer han.

Planerne om en europæisk udbryderliga har været igennem en rutsjetur de seneste år.

Super League blev lanceret af 12 europæiske storklubber i april 2021. Mindre end 48 timer efter lanceringen trak ni af klubberne sig fra projektet, der var blevet mødt af enorm utilfredshed fra fans, politikere og andre fodboldklubber.

I slutningen af 2023 blev det slået fast, at Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) og Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) krav om at skulle godkende nye turneringer er i strid med EU-retten, og kort efter kom selskabet bag Super League med et nyt forslag.

Selskabet A22 Sports præsenterede således planer om at skabe en turnering for 64 klubber.

Konceptet er, at der skal spilles i tre rækker, hvorfra der er op- og nedrykning, og ingen klubber er som udgangspunkt permanente, lød det.

Sponsoreret indhold