Sport19. juni 2023

Deler vandene: Spøjst syn i Københavns kanaler

F.C. København lånte pokaler ud til fanfraktionen Urban Crew, men ikke alle er begejstrede for beslutningen
Det er bl.a. pokalen her, der har fået sig en sejltur i de københavnske kanaler.
Det er bl.a. pokalen her, der har fået sig en sejltur i de københavnske kanaler.
 Foto: Ritzau Scanpix

F.C. Københavns fanmiljø har gennem årene indeholdt mange forskellige grupperinger eller fraktioner. Én af dem er gruppen "Urban Crew", der holder til på stemningstribunen Sektion 12. I fredags fejrede gruppen så 20-års jubilæum.

Fejringen fandt sted i kølvandet på en yderst succesfuld afslutning på sæsonen, efter byens hold - særligt i efteråret - kæmpede med at finde fodfæste i 3F Superligaen.

Det endte som bekendt lykkeligt for københavnerklubben med først en pokaltitel - og kort efter endnu et mesterskab. Og som en gestus til Urban Crew, valgte F.C. København så i fredags at låne trofæerne ud til den stemningsskabende fangrupperings jubilæumsfejring.

Men trofæerne fra netop de to triumfer er nu blevet hovedårsag til en diskussion mellem flere af klubbens fans.

På billeder og video fra bl.a. Instagram og Twitter, er pokalernes tur gennem både Københavns metro samt en tur på kanalrundfart blevet foreviget.

Og det falder ikke i god jord hos flere medfans. Det er nemlig ikke alle, der er enige i klubbens valg om at låne så betydningsfulde genstande ud til Urban Crew.

- Vores pokaler i sorte affaldssække i københavns metro med random fans i Metroen (jeg er klar over at én af dem er SLO). Det er sgu uværdigt for både klub, pokaler og andre fans end fraktionen UC. Hva er meningen @JacobLauesen? Er oprigtigt nysgerrig - og overrasket #fcklive 1/2

- 2/2 Tænk scenariet at at en flok fans af Brøndby dukkede op. Hvor ville de pokaler havne? De pokaler er vigtige og er symboler på mere end “bare” tifoer og dobbeltdækker-tribune, skriver Twitter-brugeren Anders Aistrup, som savner en forklaring fra klubbens direktør.

Og andre følger trop.

- For hver dag bliver det sværere at forstå, hvad klubben forsøger at signalere og hvad de prøver at kommunikere til os fans. Hvilket sæsonkort skal man fx købe, hvis man også vil have pokalerne med på kanalrundfart? #fcklive, skriver brugeren Søren Moth.

F.C. Københavns presseafdeling forklarer til SE og HØR om baggrunden for at låne sølvtøjet ud.

- Det var bare en gimmick og en alternativ måde at vise trofæerne frem for København på. Begge pokaler har det godt. De har også været i DGI Byen til CPH Playday og er i dag til Partner Cup Parken og senere kommer de med på vores fodboldfestival i august, så flest mulige københavnere kan opleve dem, fortæller pressechef Jes Mortensen.

Da SE og HØR spørger ind til, hvordan pressechefen forholder sig til kritikken, bliver spørgsmålet modtaget med ophøjet ro.

- Der er altid for og imod. Jeg kan også se cirka 12.000, der liker det på Instagram og synes, at det var sjovt og hyggeligt, siger han.

Sponsoreret indhold