Sport21. januar 2023

”De sjældne danskere”-Niels følger spændt med: Onkel Michael er til VM

Håndboldspilleren Michael Damgaard er blevet indlemmet i den danske VM-trup. Hjemme i Danmark følger hans nevø Niels, der tog seerne med storm i programmet ”De sjældne danskere”, ihærdigt med
Niels fra "De sjældne danskere" elsker at se håndbold med sine forældre Anette og Esben. Ikke mindst når onklen Michael Damgaard er på banen. 
Niels fra "De sjældne danskere" elsker at se håndbold med sine forældre Anette og Esben. Ikke mindst når onklen Michael Damgaard er på banen.
 Foto: Søren Jul Lamberth/Aller Foto & Video

Da den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, først udtog den endelige VM-trup, stod der ikke Michael Damgaard nogle steder.

Men da først Rasmus Lauge og senere Henrik Møllgaard måtte sidde over med skader, så stod den hårdtskydende bagspiller klar. Tirsdag aften kunne han så træde på banen i kampen mod Tunesien foran 10.000 ellevilde danske fans i Malmø.

Men det var ikke kun i Malmø Arena, at der blev heppet på Michael Damgaard. Det gjorde der også hjemme i Danmark, hvor der blandt de mange tusinde danske seere kunne findes i hvert fald én, der glædede sig lidt ekstra til at se venstrebacken i aktion.

6-årige Niels blev hurtigt vaskeægte folkeeje i Danmark, da han deltog i ”De sjældne danskere” på TV 2. Et program, hvor på det tidspunkt 3-årige Niels’ livsglæde smittede af på alle, der så med.

Niels har også en aktie i den igangværende håndboldslutrunde – okay, en lille aktie. Han er nemlig nevø til føromtalte Michael Damgaard, der repræsenterer de rød-hvide farver til VM. Og Niels følger så godt med, han nu kan, når Danmarks kampe først starter klokken 20.30.

- Ja det er lidt irriterende, at de spiller så sent, for det er efter Niels’ sengetid, men han kom faktisk ud, da han kunne høre nationalhymnen, så han er helt vild med det, siger Niels mor, Anette Damgaard Skrumsager, der er bror til Michael Damgaard, da SE og HØR snakkede med hende.

- Da han vågnede næste morgen, var det første han spurgte om, hvor mange mål Michael havde lavet, tilføjer hun.

Selvom Michael Damgaard til daglig bor og spiller i Tyskland, så er kontakten og ikke mindst forholdet til søsteren og nevøen stadig enormt tæt.

- Vi snakker eller skriver sammen nærmest hver dag, så vi er meget tætte. Det er så fedt, at han er kommet med til VM. Vi er pavestolte, fortæller Anette, der også har undersøgt muligheden for at familien kan komme over på den anden side af Øresundsbroen og se bror, onkel og svoger spille.

- Vi lurepasser lige i øjeblikket, for det kommer også lidt an på, hvor de kommer til at spille kampene henne, men vi vil SÅ gerne komme over og se ham spille.

Det er to år siden, at ”De sjældne danskere” rullede over skærmen, og nu 6-årige Niels er blevet tre år ældre, siden programmet blev optaget. Det betyder også, at den populære unge herre er blevet gammel nok til bedre at kunne forstå, hvad han har været med i. Derfor er familien også gået i gang med at gense programmet sammen.

- Vi har det rigtig godt, og det er virkelig sjovt at gense programmet med Niels. Han synes også, det er sjovt og spændende at se.

Niels er født med det meget sjældne Adams-Oliver-syndrom, som gør, at han er født med deforme hænder og mangler yderste del af sin ene fod. Alligevel har hans forældre tidligere fortalt, at han sagtens kan spille håndbold, så der er grobund for tophåndbold i haven, når onkel Michael er på besøg.

Sponsoreret indhold