Sport18. april 2023

DCU forventer overskud fra muligt World Tour-løb i København

Hvis det lykkes at få et Wolrd Tour-cykelløb til København, så forventer Danmarks Cykle Union, at det vil skabe overskud
Sidst der var World Tour-løb i Danmark, var da Tour de France startede i København i 2022. Der var danskerne ellevilde for at se cykelløb.
Sidst der var World Tour-løb i Danmark, var da Tour de France startede i København i 2022. Der var danskerne ellevilde for at se cykelløb.
 Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Det er dyrt at stable et årligt tilbagevendende World Tour-løb på benene. Det måtte Vejle sande, da kommunen sidste år skrottede planerne om at skabe et cykelløb på øverste hylde i området.

Hvor meget det mulige World Tour Copenhagen kommer til at koste, er ikke meldt ud af Københavns Kommune og de øvrige initiativtagere. Men for Danmarks Cykle Union (DCU) skal det give overskud.

Det understreger formand Morten Anderson.

– Vi går ind i det her med en klar forventning om at kunne give noget økonomi tilbage til dansk cykelsport. Vi har en klar forventning om, at det her er et løb, der kan være med til at understøtte vores almindelige daglige cykelforeningsliv, siger han.

Allerede fra 2025 kan endagsløbet blive en realitet. Det skal være over 250 kilometer langt og slutte på en rundstrækning i selve København. Derudover er ruten ikke nærmere bestemt.

Københavns Kommune og DCU er en del af en nedsat arbejdsgruppe, som også tæller Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Man vil gerne have flere partnere med i projektet for at skabe en god økonomi.

Og den nyligt tiltrådte DCU-formand kan da heller ikke sige, hvor han forventer, at overskuddet for cykelforbundet konkret skal komme fra.

– Det afhænger af, hvad det er for nogle modeller, og hvordan vi får sammenstykket det her. Det er en del af alle de forhandlinger, der er i gang nu.

– Vi håber også, at det kan være med til at skabe en større sponsorinteresse. Der er meget stor synlighed omkring løbene, så vi ser også nogle kommercielle aktiviteter i det.

– Vi håber, at værdien både for København og Danmark i det hele taget er så stor, at vi allesammen kan være med til at skabe et godt løb, en god fest og en god økonomi, siger Morten Anderson.

For at World Tour Copenhagen skal blive til noget, kræver det i første omgang politisk opbakning. Den er endnu ikke på plads.

I forbindelse med at Vejle sidste år droppede sin ansøgning til Den Internationale Cykelunion (UCI), fortalte byrådspolitiker i Vejle Dan Arnløv Jørgensen (K), at ansøgningen i sig selv kostede cirka 100.000 kroner.

Derudover ville det årligt koste 7,5 millioner kroner at afvikle løbet. Af dem skulle Vejle Kommune selv betale godt to millioner.

Sponsoreret indhold