Sport12. marts 2024

DBU lancerer ny rød tråd for samtlige sine landshold

Tirsdag har DBU offentliggjort Den Røde Tråd 2.0, som gælder alle de danske landshold på tværs af køn
Strategien skal gælde på tværs af alle landshold. 
Strategien skal gælde på tværs af alle landshold.
 Foto: Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Unions (DBU) strategi Den Røde Tråd skal favne bredere i DBU's system. Derfor har DBU netop lanceret Den Røde Tråd 2.0.

- For første gang har DBU arbejdet med at integrere en fælles dansk spillestil på tværs af alle landshold, skriver DBU i en pressemeddelelse.

- En fællesnævner på banen om du hedder Hansen og er U16-pigelandsholdsspiller eller Højlund og nu er trådt ind på den store scene på herrelandsholdet.

Tidligere landstræner Morten Olsen stod fadder til strategien Den Røde Tråd, som blev lanceret tilbage i 2008. Den inkluderede dog primært vejen op til herrelandsholdet.

Nuværende performance- og udviklingschef i DBU Kenneth Heiner-Møller har haft ansvaret for arbejdet med at opdatere og videreudvikle strategien sammen med landstrænerne for alle de danske landshold.

Ifølge DBU er man et af de første fodboldforbund i Europa til på den måde at lave en samlet strategi på tværs af køn.

- Den Røde Tråd 2.0 handler i høj grad om, at vi nu ikke kun får et tydeligere og et stærkere spillemæssigt udtryk men også en genkendelig linje i den måde, vi arbejder med både træning kamp på omkring de danske landshold, siger Kenneth Heiner-Møller i pressemeddelelsen.

- Du skal ikke være i tvivl, når du ser Danmark spille.

Arbejdet med den opdaterede strategi blev indledt i 2022.

Senere tirsdag skal Kasper Hjulmand udtage A-landsholdet til den kommende samling. Inden da vil DBU uddybe tankerne bag Den Røde Tråd 2.0.

Sponsoreret indhold