Sport18. august 2023

DBU-chef slår fast: Simsir er tabt for Danmark

FCM's Aral Simsir kan ikke blive aktuel for det danske landshold, siger fodbolddirektør i DBU, Peter Møller
Aral Simsir i kamp med Brøndbys Anis Ben Slimane, der ligeledes har valgt det tunesiske landshold til.
Aral Simsir i kamp med Brøndbys Anis Ben Slimane, der ligeledes har valgt det tunesiske landshold til.
 Foto: Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands Aral Simsir har fået en forrygende start på sæsonen, og flere danske medier og fodboldeksperter har omtalt ham som en, landstræner Kasper Hjulmand burde kigge nærmere på.

Men det vil være spild af tid for Hjulmand, slår Dansk Boldspil-Unions (DBU) fodbolddirektør Peter Møller fast.

Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) regler gør, at det ikke er muligt for offensivspilleren Simsir i fremtiden at tørne ud for det danske landshold.

- Det korte af det lange er, at det simpelthen ikke kan lade sig gøre for Aral Simsir at komme på det danske landshold, siger fodbolddirektøren.

FCM-profilens gode sæsonstart fik ellers Viaplay-ekspert Kenneth Emil Petersen til at lufte muligheden for, at Simsir kunne være landsholdsaktuel.

Men ifølge Peter Møller er der to årsager til, at det ikke muligt for Aral Simsir at iklæde sig den røde landsholdstrøje.

Den ene årsag er, at han allerede har spillet på et dansk ungdomslandshold, inden han efterfølgende er skiftet til at spille på tyrkiske ungdomslandshold.

- Når han har gjort det, så er han låst. Så kan han ikke skifte retur til Danmark, siger Peter Møller.

Derudover har han også allerede spillet U21-kvalifikationskampe for Tyrkiet, hvilket også gør, at han ikke må trække den danske landsholdstrøje over hovedet.

Sponsoreret indhold