Sport14. marts 2024 (opd. 14. marts 2024)

DBU bekræfter: O'Riley erstatter Nørgaard i testkampe

Midtbaneprofilen Christian Nørgaard går glip af fodboldlandsholdets næste testkampe, og Celtic-stjernen Matt O'Riley træder derfor ind i truppen som erstatning, bekræfter DBU.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er nødsaget til at foretage en ændring i årets første landsholdstrup.

Midtbanespilleren Christian Nørgaard har meldt afbud til de forestående testkampe mod Schweiz og Færøerne med en skade, og i stedet er Celtic-spilleren Matt O'Riley udtaget.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union på det sociale medie X.

O'Riley debuterede i startopstillingen, da Danmark i november spillede sin seneste landskamp. Her tabte Danmark 0-2 ude til Nordirland.

I første omgang var han dog ikke udtaget til testkampene. Selv om Christian Nørgaard i weekenden udgik skadet for Brentford, så prognosen lys ud.

Ved tirsdagens landsholdsudtagelse sagde Kasper Hjulmand, at Nørgaard selv var "helt sikker" på at han ville blive klar til landskampene.

Spillemæssigt er der stor forskel på de to midtbanespillere. Mens Christian Nørgaard oftest indtager en mere defensiv og kontrollerende rolle, er O'Riley vant til at have en afgørende rolle længere fremme på banen.

I indeværende sæson har han lavet 11 mål og ni måloplæg i Skotlands bedste række.

23-årige O'Riley har en engelsk far og en dansk mor. Tidligere i karrieren spillede han på de engelske ungdomslandshold.

Lørdag 23. marts skal Danmark møde Schweiz i Parken. Tre dage senere venter Færøerne i Brøndby.

Sponsoreret indhold