Sport21. november 2022(opd. 21. november 2022)

Danske medier snydt til falske historier: Indisk fan var i virkeligheden dansker

Medierne B.T. og Mediano er blevet godt og grundigt snydt af en kilde, der udgav sig for at være inder, men i virkeligheden var pæredansk, kan Journalisten.dk i dag afsløre
En dansk mand har snydt medierne B.T. og Mediano og bildt dem ind, at han var en indisk fankoordinator af en dansk fangruppe i Qatar. 
En dansk mand har snydt medierne B.T. og Mediano og bildt dem ind, at han var en indisk fankoordinator af en dansk fangruppe i Qatar.
 Foto: Scanpix Denmark

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

B.T. og Mediano var blandt medierne, der skrev om fans af det danske landshold i Qatar, der ikke var danskere.

Nu viser det sig, at manden slet ikke er inder, men i stedet er en dansk mand ved navn Steffen Christensen, skriver Journalisten.dk i dag.

Han fortæller, at hensigten med hans ageren er at gøre opmærksom på en forudindtaget dækning af slutrunden i Qatar.

- At de skriver videre på en historie, der på ingen måde er verificeret, og at de på ingen måde gør noget for at verificere oplysningerne, er det mest kritisable, mener han ifølge mediet.

Hos B.T. og Mediano har man reageret på disse nye informationer ved at lægge sig fladt ned og erkende, at det ikke er godt nok.

- Vi lader os på en måde rive lidt med af det her gigantiske vanvidsshow i Qatar, siger B.T.'s chefredaktør, Pernille Holbøll til Journalisten.

- Vi er blevet narret, og det er vi jo enormt kede af, siger chefredaktør, Peter Brüchmann.

Du kan læse hele historien på Journalisten.dk.

Sponsoreret indhold