Sport20. marts 2024 (opd. 20. marts 2024)

Danske Ecstatic fortsætter kurs mod Royal Arena

At Ecstatic kvalificerede sig til årets Major var overraskende. Nu er holdet et skridt fra finalerunden
Dansk deltagelse i Royal Arena er stadig muligt.
Dansk deltagelse i Royal Arena er stadig muligt.
 Foto: Ecstatic

Selv om den skrantende mastodont Astralis ikke kvalificerede sig til årets majorturnering i computerspillet Counter-Strike, kan det danske publikum måske alligevel få en hjemmebanedarling at se i Royal Arena til de afgørende kampe.

For det stærkt undertippede hold Ecstatic fortsætter med at imponere i majorturneringens indledende faser.

I første omgang var det højst overraskende, at holdet overhovedet kvalificerede sig blandt de 32 hold til turneringen. Efter onsdagens kampe vil kun 16 være tilbage, og Ecstatic er iblandt.

Med en 2-1-sejr tirsdag over Imperial nåede det danske hold op på de tre sejre i den indledende runde, som sikrede en plads i næste fase kaldet Elimination Stage.

- Vi gjorde det, legend fucking stage baby, skriver Magnus "Nodios" Olsen, som storspillede mod Imperial, på sin X-profil efter tirsdagens sejr og afslutter med:

- Næste mål: Arena.

Ecstatic ligger nummer 28 på verdensranglisten, hvor Astralis er nummer 19 og Heroic, som er norskejet, men har tre danske spillere, er nummer 11.

Heroic er også videre til Elimination Stage efter tre sejre i tre kampe.

Også Elimination Stage spilles efter Swiss-systemet, hvor alle hold spiller maksimalt fem kampe i én stor gruppe. Når man tre sejre, før man når tre nederlag, går man videre, og ellers ryger man ud.

De indledende runder kan ses online, mens de otte hold, som går videre til finalerunden, skal spille foran publikum i Royal Arena.

Det sker fra 28. til 31. marts. Elimination Stage afvikles fra 21. til 24. marts.

Der er 1,25 millioner dollar i præmiepuljen til Majoren. Det svarer til omkring 8,6 millioner kroner. Vinderen får cirka 3,4 millioner kroner.

Sponsoreret indhold