Sport15. februar 2024 (opd. 15. februar 2024)

Dansk sølv: Helena Rosendahl vinder første VM-medalje

23-årige Helena Rosendahl Bach vandt sølv i 200 meter butterfly ved VM i svømning, der afvikles i Doha
Helena Rosendahl Bach var i finalen ni hundrededele af et sekund fra en guldmedalje.

Svømmeren Helena Rosendahl Bach vandt torsdag sølv i 200 meter butterfly ved VM i Doha.

Det er den 23-årige danskers første VM-medalje i karrieren. Ved de seneste tre europamesterskaber har hun vundet medalje på netop 200 meter butterfly.

Rosendahl Bach var i semifinalen hurtigst af alle, men i finalen måtte hun se sig slået af Laura Stephens fra Storbritannien, der svømmede afsted med guldet. Bosniske Lana Pudar vandt bronze.

Laura Stephens tog fra finalens start fronten med Helena Rosendahl Bach lige efter sig.

Briten var gennem hele løbet et mulehår foran danskeren, der pressede på med alt, hvad hun havde, men manglede det sidste for at gå forbi briten.

Laura Stephens tog guldet i tiden to minutter og 7,35 sekunder. Danskeren kom ind ni hundrededele af et sekund efter.

Finaletiden fra Rosendahl Bach var den bedste tid, hun har svømmet ved stævnet i Doha. Det var 0,01 sekund hurtigere end hendes semifinaletid.

Helena Rosendahl Bach blev sidste år nummer fem ved VM i Japan.