Sport24. juli 2023

Dansk SailGP-båd tager andenplads foran verdensmester

Den danske båd i SailGP, anført af skipper Nicolai Sehested, blev nummer to i Los Angeles efter Spanien
Trods en flot andenplads, var den danske båd en smule skuffet.
Trods en flot andenplads, var den danske båd en smule skuffet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den danske båd i SailGP sluttede natten til mandag dansk tid på en andenplads ved sæsonens anden event, der blev afviklet ud for Los Angeles.

For første gang nogensinde sejrede den spanske båd, og det var altså foran skipper Nicolai Sehesteds båd, mens Australien, der vandt mesterskabet i sidste sæson, sluttede som nummer tre.

Den danske båd var kommet godt fra start, blandt andet med en sejr i andet fleet race, men Spanien anført af Diego Botin snuppede den samlede sejr i sidste ende.

- Vi må sige tillykke til Spanien og tro på, at vores tid nok skal komme. Vi ved, at vi kommer tættere på en sejr hele tiden, siger skipper Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

Andenpladsen var en tangering af den bedste danske placering, og den betyder, at Danmark i sæsonens samlede stilling deler andenpladsen med Spanien. Begge lande har 16 point, mens førende Australien har 17 point.

- Vi er generelt lidt skuffede, da vi troede, at vi havde en god chance for at tage sejren i finalen, men vi skal minde os selv om, at det handler om den samlede sæson.

- En andenplads hjælper os mod vores mål om at komme i den samlede finale i slutningen af sæsonen, påpeger Sehested.

Det danske islæt indledte sæsonen med en fjerdeplads i Chicago for godt en måned siden.

I sidste sæson blev den danske båd samlet nummer seks, og holdet stiler efter at kæmpe med om podiepladserne i denne sæson i sejlsportens svar på Formel 1.

Næste afdeling afvikles i franske Saint-Tropez 9. og 10. september og er første europæiske event ud af hele tre på bare seks uger.

- Den næste del af sæsonen er helt afgørende. Sejladserne kommer intenst og hurtigt, og vi skal være klar, når vi rammer vandet i Saint-Tropez.

- Hvis vi kan komme ud af de næste tre løb i god form, ved vi, at vi vil være i en gunstig position i resten af sæsonen, siger Nicolai Sehested.

I alt tæller sæsonen 12 events og kulminerer med finalen i San Francisco i juli næste år.

Sponsoreret indhold