Sport25. april 2023

Dansk megatalent sikrer sig World Tour-kontrakt: Anders Foldager skriver under med Team Jayco AlUla

Anders Foldager skal fra 2024 kører på det allerhøjeste niveau i international cykling. Han har skrevet under på en kontrakt med Team Jayco AlUla
Anders Foldager kører for det italienske hold Biesse – Carrera. Fra 2024 skal han køre på det australske hold Team Jayco AlUla.
Anders Foldager kører for det italienske hold Biesse – Carrera. Fra 2024 skal han køre på det australske hold Team Jayco AlUla.
 Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Den danske cykelrytter Anders Foldager tager næste år skridtet op på øverste niveau.

World Tour-holdet Jayco skriver i en pressemeddelelse, at 21-årige Foldager har skrevet under på en toårig kontrakt, der gælder fra 2024.

Foldager har allerede snuset til tilværelsen på det australske cykelhold. Han kørte som stagiaire i de sidste måneder af 2022 og deltog blandt andet i Paris-Tours.

I sin korte tid på holdet gjorde han indtryk, mener holdchef Brent Copeland.

– Da Foldager blev en del af holdet i 2022 i anden halvdel af sæsonen, passede han med det samme rigtig godt ind på holdet, og vi kunne se, at han ville blive en god tilføjelse.

– Han er stadig meget ung, men meget moden af sin alder, og hans evner er tydelige. Han har allerede opnået mange sejre på U23-niveau, og vi tror, det er et godt tidspunkt for ham at tage et skridt op, siger Copeland.

Foldager kørte i 2022 for det italienske kontinentalhold Biesse. Trods opholdet på Jayco besluttede han at vende tilbage til Biesse, men nu føler han sig klar til øverste hylde.

– Jeg har altid villet være professionel cykelrytter, og det er fantastisk, at det nu sker på højeste niveau.

– Jeg håber at få en god start på holdet næste år. Jeg ved, at jeg kan hente meget erfaring det første år og lære, hvordan man kører i et World Tour-felt, siger han.

Jayco, der blandt andet har heddet BikeExchange tidligere, råder i dag over danske Christopher Juul-Jensen.

Holdet har stjerner som Simon Yates, Dylan Groenewegen og Michael Matthews på kontrakt næste år.

Sponsoreret indhold