Sport2. februar 2023

Dansk landsholdskomet lærte nationalmelodien på Spotify

Han banker på Kasper Hjulmands dør til herrelandsholdet, men han har aldrig boet i Danmark. Skulle opkaldet komme fra landstræneren sidder ’Der er et yndigt land’ lige i skabet
Matthew O'Riley har modsat Mohamed Daramy og Victor Kristiansen aldrig boet i Danmark. Det er dog allerede blevet til to mål og to assists på sine første seks U21-landskampe.
Matthew O'Riley har modsat Mohamed Daramy og Victor Kristiansen aldrig boet i Danmark. Det er dog allerede blevet til to mål og to assists på sine første seks U21-landskampe.
 Foto: Ritzau Scanpix

21-årige Matt O’Riley er vokset op i London, hvor han også har fået sin fodboldopdragelse.

Efter kampe for det engelske U16 og U18-landshold har O’Riley siden marts 2022 været tilknyttet det danske U21-landshold med stor succes, og han forventes af flere at få debut på herrelandsholdet i fremtiden.

Matt O’Riley, der har været på kontrakt hos Celtic siden januar 2022, har engelsk far og dansk mor, og midtbanespilleren kan derfor vælge mellem at repræsentere Danmark eller England.

Han har dog tidligere afsløret, at hans hjerte og hoved altid har været hos Danmark.

Derfor har O'Riley også forberedt sig på at modtage opkaldet fra Kasper Hjulmand. Træningen i at lære det danske sprog er blevet intensiveret efter landsholdsdebuten. Der skulle dog en noget atypisk metode til at lære ’Der er et yndigt land’.

- Jeg fandt sangen på Spotify, og så hørte jeg den hver dag i tre uger, når jeg kørte til træning. Jeg hørte den hele tiden, så til sidst var jeg lidt træt af den, fordi jeg havde hørt den så meget, fortæller Matt O’Riley til TV 2 Sport.

Den dansk-engelske midtbanemand har spillet seks kampe for U21-landsholdet, og han har derfor haft et par forsøg til at teste sangstemmen.

Inden det skuffende danske VM i Qatar, var Matt O'Riley også i kontakt med Kasper Hjulmand over telefonen, og dermed tyder det på, at debuten på herrelandsholdet kan komme i 2023.

Sponsoreret indhold