Sport26. januar 2024

Dansk golftriumf: Højgaard-brødrene i topform

Med Nicolai og Rasmus Højgaard i toppen af henholdsvis PGA Tour og DP World Tour tegner der sig et lovende billede for dansk golf
Rasmus Højgaard svinger køllen med stor succes i Dubai i disse dage.
Rasmus Højgaard svinger køllen med stor succes i Dubai i disse dage.
 Foto: Ryan Lim/AFP/Ritzau Scanpix

Der er grund til ekstra brede smil i familien Højgaard i disse dage.

Nicolai Højgaard spillede sig natten til fredag dansk tid op på andenpladsen i PGA Tour-turneringen Farmers Insurance Open i San Diego, og tvillingebror Rasmus Højgaard strålede få timer senere i Emiraterne.

Efter en anden runde i otte slag under banens par deler Rasmus Højgaard således førstepladsen i DP World Tour-turneringen Ras Al Khaimah Championship med spanieren Manuel Elvira.

Begge har en samlet score på 14 slag under banens par inden weekendens finalerunder, og det er ét slag bedre end Thorbjørn Olesen.

Nicolai Højgaard har heller ikke noget at skamme sig over.
Nicolai Højgaard har heller ikke noget at skamme sig over.
 Foto: Sean M. Haffey/AFP/Ritzau Scanpix

Olesen haltede lidt efter torsdag, men efter en vild fredag med hele ti birdies og nul bogeys er han nu helt oppe i hælene på de førende, inden de sidste spillere har spillet helt færdig.

Ras Al Khaimah Championship har en samlet præmiepulje svarende til 17 millioner kroner og er ikke blandt de allerstørste på DP World Tour.

Turneringen debuterede i 2022, hvor Nicolai Højgaard triumferede.

Syv danskere stillede torsdag til start, og ud over Højgaard og Olesen er også Marcus Helligkilde med i den sjove del af feltet.

Niklas Nørgaard Møller er delt nummer 21, mens hverken Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen eller Sebastian Friedrichsen klarede cuttet.

Sponsoreret indhold