Sport21. januar 2023

Dansk dilemma: Gruppesejr kan give rejseudfordringer

De svenske VM-værter vil ikke misunde det kampprogram, der venter Danmark, hvis danskerne vinder deres gruppe
Et problematisk rejseprogram kan vente forude for det danske herrelandshold, hvis man lykkes med at vinde gruppen. 
Et problematisk rejseprogram kan vente forude for det danske herrelandshold, hvis man lykkes med at vinde gruppen.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmarks håndboldherrer har fra start været bookmakernes favorit til at vinde VM for tredje gang i træk, men for tidlig succes kan gøre gulddrømmen noget mere bøvlet. I hvert fald logistisk.

En dansk førsteplads i gruppen, der spilles i Malmø, kan sende Danmark på en tur til først Stockholm for at spille kvartfinale, så Gdansk til semifinale og til sidst igen Stockholm til en eventuel finale.

Årsagen er, at værten Sverige allerede har vundet sin mellemrundegruppe 2, der parres med Danmarks mellemrundegruppe 4 i kvartfinalerne.

Vinder Danmark sin gruppe, undgår man Sveriges europamestre frem til en eventuel finale. Til gengæld skal den danske stab, som står for at booke busser og fly, på hårdt arbejde.

Når Danmark har spillet de to sidste mellemrundekampe i Malmø, gælder det en kvartfinale i Stockholm, hvis Danmark går videre. Uanset om det er som nummer et eller to.

Hvis både Danmark og Sverige går videre til hver sin semifinale, så må danskerne dog rejse til Gdansk i Polen, den anden VM-vært, for at spille for en finaleplads. Som værtsnation er det nemlig fastlagt, at Sverige skal spille alle sine slutspilskampe i Stockholm.

Polen er allerede uden chance for en kvartfinale, men Gdansk skal stadig bruges til kvart- og semifinaler. Og det kan ende med at blive destinationen for Danmark, hvilket på ingen måde vækker misundelse hos svenskerne.

- Det er ikke særlig sexet at have en to timer lang flyrejse derned. Siden skal man flyve tilbage i to timer, skifte hotel og så videre. Det er ikke noget, man har lyst til i den sidste uge, siger Sveriges stjerneplaymaker Jim Gottfridsson fra Flensburg-Handewitt til Aftonbladet.

Avisen har også spurgt danskerne Niklas Landin og Henrik Møllgaard om udsigterne til en sviptur til Polen. Mens Landin gerne vil undgå at svare, før det måtte være relevant, så tager Møllgaard de diplomatiske fraser i brug.

- Jeg er ikke fan af de her lange rejser. Specielt ikke i slutningen af turneringen. Men der er ikke noget, vi kan gøre ved det. Vi har en stor fordel i Malmø med mange danske fans. Senere i turneringen må vi så arbejde ekstra hårdt, siger han til avisen.

Trætte rejseben hos danskerne er interessante for svenskerne, som givetvis anser det for sandsynligt, at Danmark kan ende med at blive modstander i VM-finalen, hvis Sverige selv når så langt. Og holdene altså ikke allerede mødes i kvartfinalen.

- Det er en kæmpefordel for Sverige i forhold til en finalemodstander, hvis man går hele vejen, siger den svenske håndboldekspert og tidligere landstræner Ola Lindgren til Aftonbladet.

- Det er en hård rejseplan. Det tager tid og er helt sikkert et forstyrrende element, mener han.

Aktuelt fører Egypten Danmarks gruppe med ét point ned til Danmark. Danskerne møder lørdag aften USA, mens Egypten venter i sidste mellemrundekamp.

Medmindre USA leverer en sensation mod Danmark, bliver placeringerne i toppen af gruppen først afgjort i sidste runde.

Sponsoreret indhold