Sport5. februar 2024

Dansk Atletik finder ny formand i kaotisk periode

Thomas Vang Christensen er ny bestyrelsesformand i Dansk Atletik, efter Simone Frandsen trak sig fra posten
Mathilde Kramer (7) er en af de atleter, der har udtrykt sine bekymringer. 
Mathilde Kramer (7) er en af de atleter, der har udtrykt sine bekymringer.
 Foto: Kazuhiro NOGI/Ritzau Scanpix

Det bliver Thomas Vang Christensen, der skal lede Dansk Atletik gennem den kaotiske periode, som forbundet befinder sig i.

I en pressemeddelelse oplyser forbundet, at han er ny bestyrelsesformand.

- Thomas har den helt rigtige profil i spidsen for bestyrelsen med hans mangeårige erfaring fra 75 bestyrelser, siger bestyrelsesmedlem Søren Sørensen.

- Og fordi hans egen søn dyrker atletik på højt niveau har Thomas en dyb forståelse for atleternes situation og de forhold, som vi som forbund skal kunne tilbyde atleterne, siger han.

Thomas Vang Christensen er far til Axel Vang Christensen, der er U20-europamester i cross.

Den seneste periode har budt på en del udskiftning i Dansk Atletik.

I sidste uge trak den daværende bestyrelsesformand, Simone Frandsen, og fire øvrige bestyrelsesmedlemmer sig.

Efterfølgende sagde elitechef Mikkel Larsen også sin stilling op efter mere end 20 år i forbundet, hvilket flere aktive atleter efterfølgende har ytret en del bekymring over.

- Da jeg læste det, gibbede det helt i mig. Jeg fik et chok og tænkte, at det ikke kunne passe. For det første blev jeg ked af det, og da jeg så begyndte at finde ud af, hvad konteksten var, blev jeg gal, har sprinteren Simon Hansen sagt til DR Sporten.

Også Team Danmark har udtrykt bekymring over situationen i Dansk Atletik.

Sportschef Lars Balle Christensen har til TV 2 Sport kaldt udviklingen i atletikforbundet for "dybt, dybt bekymrende" og pointeret, at Dansk Atletik er i fare for at miste sin økonomiske støtte fra Team Danmark.

- Hvis der ikke bliver eksekveret, skal der penge tilbage til Team Danmark, så vi kan investere i noget, der er bæredygtigt.

- Det er ikke bæredygtigt, hvad der foregår i dansk atletik i øjeblikket. Hvis det her fortsætter meget længere, har vi svært ved at se, at vi kan blive ved med at fortsætte samarbejdet med Dansk Atletik, sagde Lars Balle Christensen til TV2 Sport søndag.

Team Danmark og Dansk Atletik mødes mandag eftermiddag til et hastemøde.

Sponsoreret indhold