Sport4. januar 2024 (opd. 4. januar 2024)

Danmark spiller uafgjort mod Norge i Royal Arena

Forud for EM 2024 spiller Danmark uafgjort mod nabolandet i Royal Arena ved en opvarmningskamp

Danmarks håndboldmænd åbnede torsdag Golden League-stævnet på hjemmebane med 27-27 mod Norge.

I et udsolgt Royal Arena med 12.436 tilskuere leverede Nikolaj Jacobsens tropper 24 bomstærke minutter i anden halvleg, efter at indsatsen før pausen havde været mere lunken.

Opgørets sidste seks minutter var dog katastrofale, og Norge vendte 21-26 til 27-27 i kampen, der er den første af tre, inden EM i Tyskland starter i næste uge.

Danmark møder i sin næste kamp ved Golden League-stævnet Egypten på lørdag eftermiddag i et ligeledes udsolgt Royal Arena. Egypterne slog torsdag det fjerde hold i turneringen, Holland, med 30-28.

Danmark møder hollænderne søndag eftermiddag, men rykker til den tid til Odense.

Uden at det var decideret dårligt sad ingen dele af det danske spil for alvor i skabet i første halvleg, der åbnede lidt rodet og med flere tekniske fejl.

Danmark kom foran 5-3, men Norge havde bedst gang i sit angrebsspil og fik flere gange spillet sig uden om den lidt for sløve danske defensiv eller straffede værterne i kontrafasen.

Det udnyttede blandt andet stjernen Sander Sagosen, men især også GOG-fløjen Alexander Blonz, som hele syv gange i de første 30 minutter fandt vej forbi Niklas Landin og Emil Nielsen.

Norge førte 15-13 ved pausen, men det blev hurtigt til 17-16 i dansk favør i starten af anden halvleg. Det skyldtes både en øget skarphed i begge ender, men også Emil Nielsen, der kun var kortvarigt inde før pausen.

Barcelona-keeperen lukkede således helt ned i næsten fem minutter og var med seks redninger stærkt medvirkende til, at Danmark vandt det første kvarter efter genstarten med 9-3.

De meget opløftende tendenser fortsatte, og Norge virkede nedslået over at blive trynet efter sin ellers flotte første halvleg.

Gidsel bidrog med seks mål i opgøret, men også assister og fodrappe aktioner, der tvang Norge til at begå straffekast. En del af dem omsatte Mikkel Hansen stensikkert, og Aalborg-veteranen endte ligeledes på seks træffere.

Danmark cruisede mod sejren, men pludselig faldt det hele fra hinanden.

Tekniske fejl og afbrændere førte til fem danske angreb uden udbytte, og så hentede Norge lynhurtigt fem mål, og kun Magnus Landins forløsende træffer til 27-26 et minut før tid forhindrede det første nederlag i 19 kampe.

Torsdag i næste uge åbner Danmark sit EM, når Tjekkiet venter i første gruppekamp i München. Siden gælder det Grækenland og Portugal samme sted. De to bedste hold i gruppen avancerer til mellemgruppen.

Sponsoreret indhold